JÁHLY BOWL

JÁHLY BOWL

4 důvody, proč říct jáhlám ANO:

Snižují cholesterol v krvi ❤️

Jsou snadno stravitelné ????

Neobsahují lepek ????❌

Dodají ti energii ????‍♂️

 

Tady je jeden šťavnatý recept, který trochu rozbije zaběhlou rutinu v kuchyni a osvěží tvůj názor na jáhly. Pusť se do toho ,)

IMG-20210519-WA0000

Budeme potřebovat:
60 g jáhel
100 g tofu
Olivový olej (1 – 2 lžičky)
60 ml rajčatové pasaty
Mražený mix brokolice a mrkve
Stroužek česneku


Jáhly nejdříve spaříme přes cedník vařící vodou a rovnou je vložíme do hrnce, kde se nám již osolená voda vaří. Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme na mírném plameni probublávat 10 minut. 
Na pánvi si necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm plátky česneku s veškerým kořením. Když máme česnek po pár minutách do zlatova opečený, přidáme k němu mraženou zeleninu s pasatou.
Mezitím si spaříme přes cedník jáhly vařící vodou a přidáme je k naší zeleninové směsi. Tu pak zalijeme horkou vodou a necháme vařit přibližně 15 minut, dokud se voda nevypaří a jáhly nejsou hotové – to už do nich vmícháme jen lahůdkové droždí. Asi 5 minut předtím, než se jáhly uvaří, si rozpálíme druhou pánev a poklademe na ní pokrájené tofu na kostky. Ochutíme ho pepřem a sójovou omáčkou a opékáme do křupava.
Hotový pokrm servírujeme s oblíbenou čerstvou zeleninou. Dobrou chuť.

MAKRA: 50 S / 13 T / 22 S

Zpět do obchodu