QUINOA, BATÁT, TEMPEH, MANDLE

QUINOA, BATÁT, TEMPEH, MANDLE

Znáš tempeh? Můžeš ho najít pod označením „javánské maso“, nenech se ale zmást, jedná se o vegetariánský výrobek, konkrétně fermentovanou sóju. Právě díky fermentaci se na tempehu tvoří probiotika, čímž pozitivně ovlivňuje náš střevní mikrobiom. Kromě toho se může pyšnit vysokým podílem bílkovin, což je jeden z důvodů, proč je ve vegetariánské kuchyni velmi oblíbený – ozvláštnit jím svůj jídelníček může však každý!           

Tempeh v kombinaci s quinoou, batáty a mandlemi zKokosu je zážitek, o který bychom tě neradi připravili.

IMG-20210519-WA0002
Budeme potřebovat: 

  • 80 g tempehu natural
  • 150 g batáty
  • 50 g žampiónů 
  • 50 g předvařené řepy
  • 40 g avokáda
  • 10 g mandlového másla
  • 10 g mandlí 
  • 45 g quinoa

Makra: 70 S/26 T/30 B

Nejprve si necháme rozehřát troubu na 200 °C. Mezitím si podélně rozkrojíme batátu a ukrojenou stranou naspod ji položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme ji nejdřív samotnou přibližně 10 minut. V tomto mezičase si nakrájíme houby a tempeh, které v míse promícháme s kořením a tamari omáčkou. Odděleně nakrájíme i řepu, jež dochutíme římským kmínem. Společně je pak přidáme k batátě a pečeme 20 minut na plný výkon. Na začátku těchto 20 minut si dáme vařit i quinou se skořicí, ke které v posledních 5 minutách přidáme hrášek a přes cedník necháme na páře změknout kadeřávek. Když máme všechny ingredience hotové, můžeme si naší Buddha bowl konečně seskládat!

Dospod dáme změklý kadeřávek, který promasírujeme s citrónem, bylinkami a avokádem. Na něj pak poklademe pečené batáty se zeleninou a tempehem, quinoou s hráškem a případně další čerstvou zeleninou dle chuti. Na závěr pak mísu doladíme mandlovým máslem a mandlemi Zkokosu. Teď nám už jen zbývá si ji vychutnat, ideálně s kokosovou vidličkou – dobrou chuť! 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení