TĚSTOVINY NABOMBENÉ BÍLKOVINAMI

TĚSTOVINY NABOMBENÉ BÍLKOVINAMI

Luštěniny se řadí mezi potraviny, které by v našich jídelníčcích rozhodně neměly chybět. Ukrývají v sobě nejen širokou škálu vitamínu a minerálů, ale svým obsahem bílkovin navíc často předčí i maso. 

Je ovšem pravda, že pokud člověk na konzumaci luštěnin není zvyklý, můžou způsobovat dočasné trávící problémy. Proto se doporučuje je před vařením namáčet na několik hodin, vařit společně s bylinkami nebo v případě konzerv luštěniny pořádně propláchnout. V neposlední řadě je dobré je do jídelníčku zařazovat postupně po menších dávkách.

Je zde ale ještě jedno řešení, které jistě ocení milovníci těstovin a velmi rychlých jídel – a tím řešením jsou těstoviny z luštěnin! V obchodech už běžně seženete například vřetena z hrachu, cizrny nebo červené čočky, která jsem použila i právě v tomto receptu. Díky tomu je tento recept opravdu nabitý bílkovinami (v jedné porci se jich skrývá přes 30 g) a navíc je hotový do 5 minut. Jdeme na to!

7 protein pasta

Budeme potřebovat:

  • 1 hrnek luštěninových těstovin (např. z červené čočky)
  • ½ hrnku krájených rajčat z plechovky
  • Mrkev, cibule, cuketa
  • Sůl, pepř, česnek, červená paprika
  • Sýr – olomoucký tvarůžek je super volba pro vyšší obsah bílkovin
  • 1 lžíce tahini
  • Olivový či jiný olej
  • Konopná semínka

 

Nejdřív si dáme vařit těstoviny, obvykle se vaří kolem 5 minut. Mezitím si na rozpálenou pánev s olejem hodíme cibulku a až nám začne vonět a zlátnout, přidáme k ní nadrobno nakrájenou mrkev s cuketou. Za občasného míchání směs ochutíme červenou paprikou, česnek a případně dalším kořením, které máte po ruce. Na závěr zeleninu zalijeme rajčaty a necháme probublávat na mírném plamenu. 

Hotové těstoviny přecedíme, smícháme se zeleninovou směsí spolu s olomouckým tvarůžkem, přilijeme tahini a lahůdkové droždí. A to je celé! 

Těstoviny přemístíme do kokosové misky, posypeme konopnými semínky a vychutnáme s dřevěnou vidličkou. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu