ANANAS ZÁZVOR KALE BOWL

ANANAS ZÁZVOR KALE BOWL 
 
Koření, které které hraje v tomto receptu prim se získává vysušením a rozemletím zázvoru lékařského. Jeho chuť zůstane stejně výrazná, ne-li výraznější a trvanlivost se tím mnohonásobně prodlouží. Zázvor v této podobě je tím pádem skvělým řešením pro ušetření nějaké té kačky. Navíc ani nepřijde o své úžasné zdravotní benefity, mezi kterými jsou antibakteriální a protizánětlivé účinky nebo podpora trávících procesů.
 
Zázvor se s ananasem a sladkým krásně doplňuje, konopná semínka zajistí krémovější konzistenci a mandlové máslo s kadeřávkem tělo vyživí velkou dávkou vápníku. A jako třešnička na dortu - naše křupavé lyofilizované ovoce zKokosu!
 
IMG-20210519-WA0001
 
Co budeš potřebovat
100 g mraženého banánu
80 g mraženého ananasu
30 g kadeřávku
1/3 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička konopných semínek (dohromady 10 g)
Mandlové máslo (10 g)
Libovolně: 15 g vanilkového proteinu
 
Postup:
Zmražený banán a ananas vyndáme na 2 minuty z mrazáku, aby mírně povolil, a pokrájíme na menší kusy. Kadeřávek si propláchneme a zbavíme stonku. Vše poté vložíme do mixéru (doporučuji začít vespod kadeřávkem) a přidáme sušený zázvor, konopná semínka a případně vanilkový protein. Dle výkonu mixéru můžeme přidat tekutinu (50 – 100 ml) a mixujeme do hladkého krému.
Výsledné smoothie přelijeme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme lyofilizovaným ananasem, banánem a borůvkami, pokapeme mandlovým máslem a posypeme konopnými semínky. Nyní nám zbývá už ten nejlepší krok – chopit se kokosové lžičky a dobrou chuť!
 
MAKRA: 47 S / 11 T / 18 B

 

Zpět do obchodu