ČOKO - POMERANČOVÁ KAŠE
Bohatá chuť kakaa, hořká čokoláda, křupavé boby a nasládlý šťavnatý pomeranč.
Pomeranče známe hlavně pro jejich vysoký obsah vitamínu C podporující imunitu. Kakao kromě vitamínu B obsahuje i fenyletylamin, který pomáhá při depresích a tryptofan známý jako hormon dobré nálady. Ideální začátek víkendu.
Budeme potřebovat:
- ½ hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek rostlinného mléka – teplé či studené, ale ne horké
- 1 lžíce kakaa
- 1 pomeranč
- 1 lžíce čokoládového proteinu
- Pomerančové aroma/stéviové kapičky v příchuti pomeranč
- Hořká čokoláda, kakaové boby
Do mixéru nasypeme vločky, které rozmixujeme na hrubou mouku. Poté k nim přidáme kakao, čokoládový protein (lze vynechat) a zalijeme mlékem. Opět promixujeme, aby nám vznikla krémová kaše. Na závěr přidáme šťávu z ½ pomeranče, pomerančové aroma/kapičky a lžíci kakaových bobů. Vše smícháme a přemístíme do kokosové misky. Na závěr dozdobíme druhou polovinou pomeranče a pokrájenou čokoládou, chopíme se kokosové lžičky a můžeme vychutnat. Dobrou chuť!