FAZOLOVÉ BROWNIE

Neodolatelné sytě-čokoládové chuti doprovázenou vláčnou, lepkavou konzistencí odolá jen málo kdo. A o čem je řeč? No samozřejmě že o brownies! Pokud jste i vy jedni z těch, kteří jeho kouzlu propadli, ale chtěli byste zkusit lehčí variantu, můžete vyzkoušet tento netradiční recept. Hlavní roli zde kromě kakaa a hořké čokolády totiž hrají i červené fazole, které jsou mírně nasládlé a svojí strukturou podpoří typickou konzistenci brownies. A o tom, že ve výsledné chuti ani nejdou poznat, se můžete přesvědčit rovnou sami. 

 



Budeme potřebovat:

  • 1 plechovka červených fazolí (260 g)
  • 10 g holandského kakaa
  • 25 g čokoládového proteinu
  • 30 g datlového sirupu
  • 1 lžíce karamelového pudinku
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 banán
  • Skořice

 

Jako první si dáme předehřát troubu na 200°C. 

Fazole přendáme do cedníku a pod tekoucí vodou pořádně propláchneme od nálevu. Poté je přendáme do mixéru a spolu se sirupem a banánem rozmixujeme na hladký krém. Mezitím si v oddělené nádobě smícháme všechny suché ingredience – kakao, protein, pudink, kokosovou mouku, prášek do pečiva a skořici. Sypkou směs poté zapracujeme do fazolového krému a dle potřeby doředíme vodou, konzistence by však měla být stále tužšího charakteru.

Hotové těsto rozprostřeme do čtvercové formy s pečícím papírem, dozdobíme kolečky banánu a necháme péct 25-30 minut. 

Fazolové brownie můžeme servírovat rovnou, ale ještě lepší je přes noc uleželé v lednici. Dobrou chuť! 



Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení