ČOKOLÁDOVÉ COOKIES S HRUŠKOU A LYO MALINY

Sušenky jsou svačinka, která je ideální nejen v pohodlí domova, kde se zabalíme s knížkou do deky a namáčíme je v teplém mléku, ale zároveň se hodí i při cestování nebo aktivitě, kdy na jídlo není čas. Proto jsme si pro vás jeden recept na super výživné cookies připravili! Hořká čokoláda v kombinaci s hruškou a lyofilizovanými malinami vytváří neodolatelnou souhru chutí a uvidíte, že budete mít co dělat, aby na těch pár svačin během dalších dní vystačily! Navíc jsou přirozeně bezlepkové, veganské a s vysokým obsahem bílkovin, takže jsou ideální téměř pro každého.  

 

 

Budeme potřebovat

  • 50 g rýžové mouky
  • 25 g bezlepkových vloček
  • 10 g karobu 
  • 10 g kakaa
  • 50 g čokoládového proteinu
  • 40 g kokosového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Špetka skořice
  • 150 ml sojového mléka 
  • 1 hruška
  • Lyofilizované maliny
  • 20 g čokolády

Jako první si rozehřejeme troubu na 200 °C. V míse si smícháme všechny suché ingredience – mouku, karob, kakao, skořici, sůl, protein, cukr a kypřící prášek. Poté ke směsi přidáme nastrouhanou polovinu hrušky a sójové mléko a micháme dokud nám nevznikne tuhé těsto. To rozředíme přibližně dalšími 100 ml vody, aby nám vznikla konzistence, která není suchá a drolivá, ale zároveň ne tekutá. Do těsta nakonec zapracujeme ovesné vločky, druhou polovinu hrušky nakrájenou na kostičky, kusy čokolády a rozdrobené lyofilizované maliny. 

Pomocí lžíce nakonec na plechu s pečícím papírem tvarujeme cookies v podobě placiček, které posypeme více čokolády a kostkami hrušky. 

Pečeme přibližně 20 minut na 200°C. 

 

Hotové cookies necháme vychladnout a můžeme podávat! 



Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení