LÍSKOOŘÍŠKOVÁ BANÁNOVÁ ZMRZLINA

LÍSKOOŘÍŠKOVÁ BANÁNOVÁ ZMRZLINA

Dneska si to trochu osolíme, co ty na to? Zkoušel/a jsi někdy přidat sůl do sladkých jídel? Skepsi stranou a vzhůru do toho. Pouhá špetka totiž krásně zvýrazní chutě a dodá jídlu příjemný šmrnc. Holt ne nadarmo se říká, že je sůl nad zlato.

5 hazelnut

Budeme potřebovat: 

  • Mražený banán
  • 50 ml lískooříškového mléka
  • 1 lžička karobu
  • ¼ cukety
  • Špetka soli
  • Na vrch: nasekané lískové ořechy/máslo z lískových ořechů, kakaové boby, ovoce

Z mrazáku vyndáme mražený banán a necháme ho 2 minuty povolit v pokojové teplotě. Mezitím si můžeme vlhkou žínkou vytřít kokosovou misku, aby se aklimatizovala na nižší teplotu. 

Poté banán dáme do mixéru spolu s mlékem, cuketou, karobem a špetkou soli. Mixujeme do bodu, kdy se nám vytvoří krásně krémová zmrzlina. Přemístíme ji do misky, dozdobíme oblíbenými toppingy (já zvolila kakaové lískooříškové máslo s kakaovými boby) a vychutnáme s kokosovou lžičkou. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu