MATCHA

MATCHA_2

 

Matcha je speciálně pěstovaný zelený čaj pocházející z Asie. Jeho listy se po sběru drtí na jemný prášek, který se tradičně připravuje šleháním pomocí bambusové metličky v tradiční misce. 

 

Obsah přítomných látek v práškovém zeleném čaji Matcha se liší v závislosti na době sklizně, přičemž platí, že na účinné látky je bohatší spíše letní sklizeň oproti té jarní.

 

Jeho pravidelná konzumace přispívá k regulaci hladiny cholesterolu, podpoře metabolismu, má pozitivní vliv na paměť. Také obsahuje větší množství kofeinu, který je z chemického hlediska úplně totožný s tím v kávě, ale působí mírně odlišně – jeho účinky mohou být déletrvající a vedou k efektivnějšímu ovlivnění kognitivních funkcí (patří sem například pozornost).

 

Zelené čaje obecně patří mezi bohaté zdroje látek s antioxidačním účinkem a ukazuje se, že právě Matcha má z nich nejvyšší antioxidační potenciál. Obsah přítomných polyfenolů je velmi vysoký. Z těch důležitějších: 

 

✨ Rutin – Vyskytuje se v Matcha mnohonásobně více než v jiných běžných čajích, má pozitivní vliv na zdraví cév, podporuje využití vitamínu C.

 

✨ Chlorofyl – ten můžeme najít jak v Matcha tak i v zelené listové zelenině jako je špenát.

 

✨ Katechiny – tvoří skupinu antioxidantů, má pozitivní vliv na aerobní výkonnost.

Pro mírnější povzbuzení, podporu koncentrace a delšího soustředění je nejlepší sáhnout právě po Matche. 

 

Na našem e-shopu @zkokosu nabízíme 100% Matchu(50g) v práškovém balení, ze kterého si můžete doma připravit čaj, přidat jej do smoothie, dezertů, koktejlů nebo si z něj udělat světoznámé matcha latté.

 



Zpět do obchodu