PITNÝ REŽIM A HYDRATACE

HYDRATACE_1

 

Dostatečný a pravidelný pitný režim je jedním ze základů zdravého životního stylu, na který se mnohdy zapomíná. Faktory ovlivňující optimální denní množství přijatých tekutin jsou: věk, tělesná hmotnost, složení těla, pohlaví, pohybová aktivita, teplota a prostředí. Proto se nedá přesně říct, jaké množství tekutin máme přijmout – každý je jiný.

 

Odborníci doporučují 35-40 ml vody denně na kg tělesné hmotnosti, od toho by se dalo tedy odpíchnout. Samozřejmě v horkých letních dnech je příjem mnohem větší, jelikož jsou vysoké teploty a člověk se více potí, než třeba v zimním období.

 

Dehydratace se může projevit únavou, sníženou pozorností a poklesem sportovní výkonnosti. Nedostatek tekutin si také můžete pozorovat na barvě moči – čím je moč tmavší tím větší máte absenci tekutin v těle.

 

Vodu naleznete i v ovoci a zelenině – melounu, jahod, rajčat a v různých citrusových plodů.

 

V létě se můžete osvěžit různými limonádami, do kterých si přidáte led, superfood prášky z naší nabídky a tím si je vesele obarvit, nebo např. lyo ovoce, které dodá limonádě výbornou chuť!

 

Zkrátka a jednoduše splnit pitný režim nemusí být žádná věda ani v horkém počasí, kdy je Vaše potřeba příjmu tekutin přirozeně vyšší. Zaměřte se na neslazené nápoje, dostatek zeleniny a ovoce, mléčné výrobky a ono to půjde samo.

 

Zpět do obchodu