DRAČÍ OVOCE

DRAČÍ OVOCE_1

 

Dračí ovoce, neboli pitahaya, patří mezi exotické ovoce, které je plodem kaktusu, který se přichycuje na jiné stromy. Zajímavostí je, že kaktusy Hylocereus kvetou po setmění a opylují je noční motýli a můry.

 

Ovoce je charakteristické svou střapatou slupkou, díky které máte jistotu, že si ho s ničím jiným nespletete. Slupka plodu ale jedlá není. Plod se vyskytuje v několika barevných variacích, kdy každá z variant má trošku odlišnou chuť, ale všechny jsou osvěžující.

 

Svou chutí připomíná mix angreštu a melounu. Je až z 90 % tvořeno vodou, takže na léto ideální. Také dosytí Vaše tělo vitamíny B a C, minerály, omega-3 mastnými kyselinami a antioxidanty, které jednak zabraňují stárnutí organismu a jednak jsou i předmětem zkoumání kvůli protinádorových účinkům.

 

Dračí ovoce je zkrátka vynikajícím ovocem, pokud potřebujete zahnat chuť na sladké či si ušetřit kalorie (36 kcal/100 g). Jeho dužina pročišťuje organismus a napomáhá ke správné funkci střev.

 

Skvěle si ho vychutnáte vychlazené a čerstvé. Skvěle ho využijete i do salátů, sladkých pokrmů, studené kuchyně, do smoothie nebo jako ozdobu.

 

Výbornou celoroční alternativou je také dračí ovoce ve formě prášku, které najdete u nás na e-shopu @zkokosu v sekci superfoods po 10g a 50g na dochucení a obarvení Vašich pokrmů✨. 

 

Zpět do obchodu