SKOŘICOVO-DÝŇOVÁ KAŠE

SKOŘICOVO-DÝŇOVÁ KAŠE

Ovesné vločky známe všichni. Dají se připravit na spoustu způsobů, a navíc se můžou pyšnit velkým obsahem minerálů jako třeba mangan, železo či fosfor. Pokud je nechceme tepelně zpracovat, ideálně bychom je měli namočit na pár hodin dopředu, aby změkly a vytvořily krémovou konzistenci. Jak ale takové konzistence dosáhnout, když na namáčení zapomeneme?

Řešení je naprosto jednoduché – stačí nám totiž k tomu pouhý mixér, pár vteřin času a tento recept, který zalichotí jak tvojí postavě, tak i chuťovým buňkám! 

 khk-2

 

Budeme potřebovat: 

  • ½ hrnku ovesných vloček – ať už jemných či celých
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • Skořice
  • 100 g dýně hokkaido
  • Datle
  • Jablko, mandarinka
  • Kokosové chipsy Slaný karamel

 

Ovesné vločky nasypeme do mixéru a pár vteřin pomixujeme, aby nám vznikla hrubší ovesná mouka. Mezitím si nakrájíme omytou dýni a vložíme ji na 2 minuty do mikrovlnky (dýni můžete také uvařit či upéct nebo v rámci zefektivnění času tepelně zpracovat den předem). Poté ji přidáme spolu se skořicí, datlí a mlékem do mixéru a opět promixujeme. Ovesné vločky jsou typické tím, že průběžně nasávají tekutinu, takže se nebojte mléko přidat. 

Počkáme až kaše bude mít pokojovou teplotu a pak ji přemístíme do kokosové misky a dozdobíme nakrájeným jablkem a mandarinkou. Fantazii se meze nekladou, navrch můžeš dát jakékoliv oblíbené ořechové máslo či semínka, ale osobně doporučuji výsledek posypat křupavými kokosovými chipsy Slaný karamel. K mlsání můžeme ideálně použít lžíci z kokosového dřeva, která tvoří perfektního společníka ke kokosové misce. 

 

PRO TIP: Ačkoliv to není nutné, v rámci doplnění bílkovin v této kombinaci skvěle vynikne skořicový protein! 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení