SKOŘICOVO-DÝŇOVÁ KAŠE

SKOŘICOVO-DÝŇOVÁ KAŠE

Ovesné vločky známe všichni. Dají se připravit na spoustu způsobů, a navíc se můžou pyšnit velkým obsahem minerálů jako třeba mangan, železo či fosfor. Pokud je nechceme tepelně zpracovat, ideálně bychom je měli namočit na pár hodin dopředu, aby změkly a vytvořily krémovou konzistenci. Jak ale takové konzistence dosáhnout, když na namáčení zapomeneme?

Řešení je naprosto jednoduché – stačí nám totiž k tomu pouhý mixér, pár vteřin času a tento recept, který zalichotí jak tvojí postavě, tak i chuťovým buňkám! 

 khk-2

 

Budeme potřebovat: 

  • ½ hrnku ovesných vloček – ať už jemných či celých
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • Skořice
  • 100 g dýně hokkaido
  • Datle
  • Jablko, mandarinka
  • Kokosové chipsy Slaný karamel

 

Ovesné vločky nasypeme do mixéru a pár vteřin pomixujeme, aby nám vznikla hrubší ovesná mouka. Mezitím si nakrájíme omytou dýni a vložíme ji na 2 minuty do mikrovlnky (dýni můžete také uvařit či upéct nebo v rámci zefektivnění času tepelně zpracovat den předem). Poté ji přidáme spolu se skořicí, datlí a mlékem do mixéru a opět promixujeme. Ovesné vločky jsou typické tím, že průběžně nasávají tekutinu, takže se nebojte mléko přidat. 

Počkáme až kaše bude mít pokojovou teplotu a pak ji přemístíme do kokosové misky a dozdobíme nakrájeným jablkem a mandarinkou. Fantazii se meze nekladou, navrch můžeš dát jakékoliv oblíbené ořechové máslo či semínka, ale osobně doporučuji výsledek posypat křupavými kokosovými chipsy Slaný karamel. K mlsání můžeme ideálně použít lžíci z kokosového dřeva, která tvoří perfektního společníka ke kokosové misce. 

 

PRO TIP: Ačkoliv to není nutné, v rámci doplnění bílkovin v této kombinaci skvěle vynikne skořicový protein! 

 

 

Zpět do obchodu