KÁVOVÁ OVESNÁ KAŠE

 Vločky jsou potravina, která se dá ochutit na milióny způsobů. Obyčejné, se skořicí anebo s kakaem jsou klasické kombinace, jež jsou aspoň u mě doma téměř na denním pořádku. Když si chci ale dopřát trochu víc, mým velkým favoritem je kaše v příchuti kávy – no jen si představte ten pocit, kdy vám hrnek s teplou kávou zahřívá dlaně, nosem nasáváte tu neodolatelnou vůni a s každým douškem se vám po těle rozlévá pocit blaha. A zažívat tento pocit i s ovesnou kaší? Za mě je to tedy velké ANO!

khk-5

Budeme potřebovat:

• ½ hrnku ovesných vloček
• 1 espresso
• Skořice
• 1 hrnek lísko-oříškového mléka
• Kus cukety
• ½ banánu
• Případně: protein v příchuti Mocha

 

Nejprve si připravíme espresso buď z rozpustné kávy nebo kávovaru. Mezitím si v mixéru rozmixujeme ovesné vločky na hrubší mouku a poté k nim přidáme nakrájenou cuketu, banán, espresso a mléko. Ovesné vločky jsou specifické svojí schopností nasávat vodu, proto se nebojte si s poměrem vločky:tekutina pohrát dle vlastních preferencí a hlavně nezapomínejte, že po chvilce odstání kaše zhoustne.

Chvíli počkáme až bude kaše mít pokojovou teplotu a nakonec ji přemístíme do kokosové misky a dozdobíme dle chuti – skvělá je v kombinaci s mraženými třešněmi a kakaovými boby!

Na obrázku je kokosová miska JESSICA s lžící z kokosového dřeva. :)