„KUŘECÍ BBQ“ SALÁT

„KUŘECÍ BBQ“ SALÁT 


Že saláty nejsou žádná nuda už víme nějakej ten pátek – a tenhle „BBQ kuřecí“ bez masa to je, prosím pěkně, úkaz mezi saláty! Výživnou misku natřískanou bílkovinami ocení nejen vegani, ale i zarytí masožravci třeba na večerních grilovačkách, které konečně s teplými dny přicházejí! ????

4 veg kuřecí salát

Budeme potřebovat:
Hlávkový salát
80 g „kuřecího masa“ (sojového) – lze použít i tofu, sušené sójové kousky (předvařené) či maso
100 g Cottage sýru (lze použít i jiný jako Mozzarella)
Řepa
Řapíkatý celer
100 g žampionů
1 lžíce BBQ omáčky
1 lžíce Tamari
Zálivka: 1 lžíce javorového sirupu + 1 lžíce hořčice
Chilli koření, sušený česnek, sušená cibule
Sůl, pepř, bylinky

Hlávkový salát, celer, okurku a řepu nakrájíme na menší kousky a pořádně propereme pod tekoucí vodou. V malé misce si smícháme javorový sirup s hořčicí, promícháme vidličkou a do salátu vmasírujeme. Následně jen kořeníme solí a pepřem a vmícháme oblíbený sýr.
Následně si nakrájíme houby na plátky a rozpálíme pánev, na které je s „kuřecím masem“ zprudka orestujeme. Směs po pár minutách dochutíme BBQ omáčkou, tamari, chilli kořením, sušeným česnekem a cibulí.
Servírujeme hotový salát s připravenou BBQ směsí a přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty: 37 g S / 13 g T / 35 g B

Zpět do obchodu