JAHODOVO-ANANASOVÁ SMOOTHIE BOWL

JAHODOVO-ANANASOVÁ SMOOTHIE BOWL

Znáš xanthanovou gumu? Její název sice zní trochu jako kdyby ji vyvinula nějaká chemická laboratoř, ale opak je pravdou. Xanthan je látka přírodního původu, získaná fermentací glukózy nebo sacharózy. Má skvělé pojící vlastnosti, proto se často využívá jako takové potravinářské lepidlo. Setkáme se s ní třeba v bezlepkovém pečivu, sirupech nebo právě zmrzlinách. Navíc se jedná o velmi levnou a dostupnou potravinu. Dej šanci něčemu novému a uvidíš, že tě výsledná chuť a krémová konzistence jednoduše nadchne!

7 jahoda-ananas xanthan

Budeme potřebovat:
100 g mražených jahod
100 g ananasu
½ lžičky Xanthanové gumy
1 odměrka proteinu (já použila zkombinovala vanilkový a jahodový) – lze vynechat
Pár kapek vanilkového aroma
50–100 ml kokosového mléka


Nejdřív si vyndáme mražené ovoce z mrazáku a necháme pár minut odstát. Poté ho nakrájíme na menší kousky, vložíme je spolu se zbylými ingrediencemi, kromě xanthanové gumy, do mixéru a pořádně promixujeme. Jakmile nám vznikne hladký krém, přidáme k němu zbylou xanthanovou gumu a opět mixujeme, ideálně aspoň půl minuty.
Hotovou smoothie zmrzlinu pak jen přemístíme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme ovocem a oblíbeným toppingem – například mandlovým máslem a kakaovými boby – a můžeme podávat! Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť!


Nutriční hodnoty: 30 g S / 7 g T / 20 g B
*na recept s 25 g proteinu a 10 g mandlového másla

Zpět do obchodu