Rýže je přirozeně bezlepková potravina, která je ideální například před sportovním výkonem – neobsahuje totiž téměř žádnou vlákninu, takže tělo energii rychle vstřebá a během cvičení má z čeho čerpat. Nemusíte být ale vrcholový sportovec, abyste si tento recept nemohli připravit! Naopak se vsadím, že teplé, rýžové a extra krémové rýžové kaši s nádechem arašídového másla neodolá nikdo. A naopak, pokud ji zalijete pořádnou dávkou arašídového másla Slaný karamel Zkokosu, které je skvělým zdrojem tuků, krásně vás zasytí i pro sedavou práci. Zkuste a uvidíte, že vám poděkují nejen chuťové pohárky, ale i vyživené tělo!
Budeme potřebovat:
- 60 g rýžové kaše
- 15 g arašídového proteinu
- 250 ml mandlového mléka
- 5 g karobu
- Špetka soli
- Jablko, ostružiny, goji
- Hořká čokoláda
- Máslo Slaný karamel Zkokosu
Mandlové mléko dáme do hrnce a přivedeme jej k varu. Přidáme špetku soli a jakmile se vaří, postupně za stálého míchání přisypáváme instantní rýžovou kaši. V samostatné misce si rozmícháme protein s karobem, aby nevytvořil žádné hrudky a ke kaši ho také přilijeme aniž bychom nepřestali míchat. Kaši vaříme přibližně 2-3 minuty, případně ji můžeme rozředit větším množství mléka do požadované konzistence. Pokud ale máte rádi husté 250 ml mléka a krém z proteinu by měl stačit.
Hotovou kaši přelijeme do oblíbené kokosové misky a dozdobíme jablkem a ostružinami. Dopostřed poté dáme čtvereček hořké čokolády, kterou posypeme špetkou soli, a nesmíme zapomenout ani na arašídové máslo Slaný karamel Zkokosu!
Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť!