BATÁTA S ARAŠÍDOVÝM TOFU

BATÁTA S ARAŠÍDOVÝM TOFU

Věděli jste, že batáta alias oranžová sladká brambora pomáhá například proti nespavosti nebo depresím? Ono se není čemu divit, nasládlá chuť zkaramelizované škrobové upečené batáty musí zlepšit náladu snad všem. Navíc obsahuje například vitamín B6, který prospívá nervové soustavě.

Zároveň je bohatá na karotenoidy, které ji poskytují krásnou oranžovou barvu a stejně jako mrkev příznivě působí na zdravý zrak.

Batáty jsou zkrátka super a proto jsou vedle marinovaného tofu v hlavní roli. Tyhle dvě lahůdky společně vytváří dojem, že byly stvořeny přímo pro sebe. Zkuste! 

9 Batáta s tofu

Budeme potřebovat: 

  • 1 batáta
  • ½ bloku tofu
  • 2 lžíce tamari
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce arašídového másla + přeliv
  • Černý sezam
  • Oblíbená listová zelenina (špenát)
  • Citrónová šťáva
  • Balsamico, sůl, pepř

 

Jako první si dáme rozehřát troubu. Batátu si rozkrojíme podélně napůl a dáme na pečící papír ukrojenou stranou naspod. 

V misce si smícháme tamari, sirup a arašídové máslo, dokud se nám nevytvoří tužší celistvá pasta. Do ní pak přihodíme na kostky nakrájené tofu, které v ní obalíme. Takto připravené tofu pak jen umístíme k batátě na pečící papír a necháme péct 30 minut na 200°C. 

Nakonec si jen v kokosové misce ochutíme salát balsamikem, citrónovou šťávou, solí a pepřem, položíme na něj upečenou batátu s tofu, přelijeme vrstvou arašídového másla a posypeme černými sezamovými semínky. Už jen kokosovou vidličku do ruky a dobrou chuť! 

Zpět do obchodu