KAKI POHANKOVÁ KAŠE

KAKI POHANKOVÁ KAŠE

Šaronské ovoce, korejské mango, medové jablko, uruguajský pomeranč, persimmon nebo Diovo ovoce – pod všemi těmito názvy můžeme najít jeden druh ovoce a tím je kaki. Další názvy jsou také třeba indické pomelo nebo australské rajče. Kdo se v tom pak má vyznat? Ať už to má název jakýkoliv, stále se jedná o plod, který je po dozrání neodolatelně sladký, šťavnatý a zkrátka něčím, čemu bychom měli dát ve svém životě šanci – pokud se totiž konzumuje až po skutečném dozrání, nejde ho nemilovat. 

V tomto receptu je mírně zkaramelizovaný a jeho sladkou chuť doplňují hořké kakaové boby s kakaem a jemný kokosový jogurt s křupavými mandlemi.???? 

12 Kaki pohanková kaše

 

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek pohankové kaše
  • 1 hrnek vařící vody
  • Špetka soli
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • Libovolné: 1 lžíce proteinu v příchuti čokoláda nebo lískový oříšek
  • Kaki, maliny
  • Kokosový jogurt
  • Mandle, kakaové boby

Jako první si dáme vařit vodu a dáme si rozehřát pánev, na kterou poklademe na tenké plátky nakrájená kolečka kaki. Ovoce necháme opékat z každé strany po dobu 2-3 minut. 

Mezitím si v hrnci smícháme pohankovou kaši, kakao, špetku soli a případně protein. Kaši pak zalijeme uvařenou vodou a za stálého míchání ji necháme povařit další 2 minuty. 

Hotovou kaši přemístíme do kokosové misky, ozdobíme opečeným kaki ovocem, malinami, kokosovým jogurtem, nakrájenými mandlemi a kakaovými boby, chopíme se kokosové lžíce a můžeme se do toho pustit. Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení