CURRY DÝŇOVÁ POLÉVKA S TOFU

CURRY DÝŇOVÁ POLÉVKA S TOFU

Je podzim – a když je podzim, je i hodně dýně. Často ji bývá i tak moc, že ani nevíme, co z ní dělat. Naštěstí má ale široké využití a my ji tak můžeme přidat téměř do čehokoliv od hlavních chodů přes dezerty až po oblíbené polévky. A právě polévku si dnes přichystáme, protože ty kromě dýní k podzimu také neodmyslitelně patří. Šmrnc ji dává curry koření, a příjemné zjemnění zase kokosové mléko. Dýňová semínka přidají křupavý efekt a opečené tofu dodá dávku bílkovin. A souhra chutí je samozřejmostí. 

13 Polévka dýně tofu

Budeme potřebovat: 

  • 1 cibule
  • ½ dýně Hokkaidó
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • ½ hrnku kokosového mléka
  • Zeleninový vývar/voda
  • Olivový olej
  • 1 lžička curry koření, sůl, pepř
  • Marinované tofu
  • Dýňová semínka
  • TIP: k polévce se skvěle hodí lístky koriandru

Do hrnce si dáme kapku olivového oleje a necháme na něm orestovat cibuli nakrájenou na kostičky s curry kořením. Když nám začíná zlátnout, přidáme k ní i dýni, mrkev a česnek. Zeleninu průběžně promícháváme a po pár minutách ji zalijeme zeleninovým vývarem, aby byla zelenina ponořená a necháme 10 minut vařit. Po této době by mělo být vše uvařeno do měkka a veškerý obsah rozmixujeme v hrnci tyčovým mixérem (můžeme použít i stolní mixér). V tomto okamžiku přilijeme kokosové mléko podle konzistence, osolíme a opepříme. Také si na pánvi do křupava opečeme kostky tofu. 

Hotovu polévku můžeme nalít do oblíbené kokosové misky, dozdobíme tofu, semínky a můžeme podávat s naší kokosovou lžící. Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení