PEČENÁ ZELENINA S CIZRNOU A TAHINI

PEČENÁ ZELENINA S CIZRNOU A TAHINI

Sladké, zkaramelizované batáty, křupavá cizrna a hlavně květák, který má díky tahini krustě s lahůdkovým droždím naprosto neodolatelnou chuť. Takhle připravený květák budou milovat i ti největší květákoví odpůrci. A jak na to? To se dozvíš na našem Blogu na zkokosu.cz.

16 Pečená batáta cizrna

Budeme potřebovat:

  • 1 batáta
  • ½ plechovky cizrny
  • 100 g květáku
  • ½ červené papriky
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce tahini
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, sušený česnek

 

Jako první se dáme předehřát troubu na 200°C. Nakrájíme si batátu a červenou papriku a rozprostřeme na plech. Květák natrháme na růžičky a dáme ho do misky, okořeníme solí a pepřem, posypeme lahůdkovým droždím a zalijeme tahini pastou. Vše pořádně promícháme, aby se nám cizrna s květákem obalily a vytvořily na sobě krustu.

Vše na závěr pokapeme olivovým olejem a pečeme 30 minut do zlatova. 

Do kokosové misky si dáme listovou zeleninu a promasírujeme s balzamikovým octem. Na zelenou postýlku pak přendáme hotovou pečenou zeleninu s cizrnou, posypeme oblíbenými semínky a máme hovoto! K dokonalosti už stačí jen kokosová vidlička a případně víc tahini. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení