BAZALKOVÉ TAGIATELLE S HUMUSEM

Tagliatelle, dlouhé ploché těstoviny, zřejmě všichni známe. Slyšeli jste ale pověst, která se k jejich vzniku váže? Údajně je jako první vytvořil dvorní kuchař, který se nechal inspirovat slavnostním účesem Lukrécie d`Este na své svatbě s Aniballem II. Tento příběh je ale opravdu jen pověstí. Tradičně se vyrábí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche a jsou ideální volbou ke krémovým omáčkám. 

A v dnešním receptu si právě jedny krémové tagliatelle také připravíme!  

 

 

  • 100 g bazalkové tofu
  • 70 g špaldové tagliatelle
  • Cibule
  • Mrkev
  • Hrášek
  • Řapíkatý celer
  • Česnek
  • Sušená bazalka, římský kmín, sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového leje
  • 1 lžíce olivového humusu
  • Arašídy

 

 

Na pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje a necháme na něj zesklovatět na použky nakrájenou cibulku. Poté k ní přidáme mrkev, stroužek česneku, necháme 2 minuty restovat společně, a nakonec přidáme i hrášek, řapíkatý celer a bazalkové tofu. Směs okořeníme solí, pepřem, římským kmínem a sušenou bazalkou. 

Mezitím si uvaříme oblíbené tagliatelle, které poté přidáme na pánev k zeleninové směsi. Nakonec k těstovinám přimícháme humus s olivami, který přispěje ke krémovější konzistenci. 


Dobrou chut'! :)

Zpět do obchodu