BEZLEPKOVÁ KAŠE S EXTRA DÁVKOU ZELENINY

BEZLEPKOVÁ KAŠE S EXTRA DÁVKOU ZELENINY

Dneska si připravíme skvělou a hlavně výživnou kaši, která zachutná nejen těm, kteří netolerují lepek. Ovesné vločky nahradíme těmi bezlepkovými a netradičně doplníme o pořádnou dávku zeleniny. Cuketa má neutrální chuť a mrkev je typická svojí sladkostí, takže žádný strach z podivných chutí. Zkus sám/a, a uvidíš, kam všude se dá zelenina nepozorovaně propašovat! ????

IMG-20210205-WA0002

Budeme potřebovat

  • ½ hrnku bezlepkových ovesných vloček
  • ½ cukety
  • ¼ mrkve
  • Skořice, perníkové koření
  • Javorový sirup
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • 1 bílek
  • Špetka soli

 

Cuketu a mrkev si najemno nastrouháme a dáme do malého hrnce. Zalijeme je vodou, aby byly ponořené, přidáme špetku soli, skořici a perníkové koření a společně vaříme přibližně 5 minut. Po uplynulé době k zelenině přidáme ovesné vločky, případně zalijeme vodou opět po okraj a vaříme dalších 3-5 minut. Mezitím si vyšleháme z bílku tuhý sníh. Do kaše nejdřív vmícháme protein, ztlumíme plamen a postupně zapracujeme i připravený sníh. Na závěr kaši dle chuti osladíme či doředíme dle preferované konzistence. 

Hotovou kaši přemístíme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme ovocem, jogurtem a kakaovými boby a můžeme se s kokosovou lžičkou pustit do výživné snídaně. Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení