DÝŇOVÝ CHICKPEA KRÉM

DÝŇOVÝ CHICKPEA KRÉM

 

Dýně je opravdu univerzální zelenina. Dá se použít do curry či dýňové polévky, můžeme ji upéct a přidat do salátu, anebo je i skvělou ingrediencí do sladkých pokrmů. Pomůže vytvořit vláčnější, jemnější konzistenci a zároveň nám svojí nasládlou chutí v dezertech hezky hraje do karet. No a v neposlední řadě navodí i podzimní atmosféru, ke které neodmyslitelně patří. 

Proto jsme ji dnes použili do oblíbeného cizrnového krému, ve kterém vytvořila se skořicí neodolatelnou kombinaci. 

IMG-20210125-WA0011

Budeme potřebovat

  • 1 hrnek cizrny
  • 1 mražený banán
  • 100 g tepelně zpracované dýně (vařené či pečené
  • Skořice
  • 1 lžíce skořicového proteinu
  • 2 lžíce mandlového másla

Dýni, kterou jsme si tepelně zpracovali, je nutné nechat zchladit v lednici. Poté, co se zde pár hodinek odležela, ji nakrájíme na menší kostky a dáme do mixéru. K ní přidáme propláchnutou cizrnu, nakrájený mražený banán, skořici, protein a lžíci mandlového másla. Vše pořádně promixujeme. Dýně by měla být dostatečně „tekutá“, aby posloužila jako zvhlčovadlo k mixování, ale pokud je směs příliš suchá, přidejte pár lžic vody.

Hotový krém přemístíme do kokosové misky, dozdobíme mandlovým máslem a můžeme si ji vychutnat s kokosovou lžící. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení