POLÉVKA Z PEČENÉ ZELENINY

POLÉVKA Z PEČENÉ ZELENINY

Jakým způsobem můžeme ozvláštnit zeleninovou polévku? Jednoduše ji nejdřív upečeme v troubě. Zeleninu, né polévku, samozřejmě :) Chutě se zvýrazní a mnohem víc vynikne jejich skutečná povaha. Polévka je potom o poznání bohatší, i když je jen z pár kusů zeleniny. Zpestřením je také zelená curry pasta, která je mírně pikantní a tím podpoří zahřívací efekt. Slunečnicová semínka polévce dodají nějaké to křoupání a výborné jídlo je hotové! 

1 Polévka z pečené zeleniny

Budeme potřebovat: 

  • ½ dýně Hokkaido
  • 2 bílé papriky
  • Hlavička česneku
  • 1 mrkev
  • 1 červená cibule
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej
  • Grilovací koření na zeleninu
  • Zelená curry pasta
  • Sůl, pepř

Jako první si nakrájíme dýni, papriku, cibuli a mrkev na větší kusy. Hlavičku česneku neloupeme, jen ji rozkrojíme podélně vejpůl. Zeleninu si rozložíme na plech, zakápneme olivovým olejem a okořeníme grilovacím kořením. Plech pak vložíme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 25 minut na 200°C do bodu, kdy bude zelenina propečená skrz naskrz. 

Poté, co se nám zelenina upekla, ji vložíme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Společně je přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme lžíci curry pasty. Vaříme jen pár minut, aby se nám chutě spojily. Nakonec vypneme plamen a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. 

Hotovou polévku servírujeme v kokosové misce s dřevěnou lžící, posypeme slunečnicovými semínky a máme hotovo. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení