KAŠE S OPEČENÝMI ŠVESTKAMI A KAKI

KAŠE S OPEČENÝMI ŠVESTKAMI A KAKI

V hrnci se vaří hustá ovesná kaše, kuchyň je provoněná skořicí a na pánvi se karamelizují slaďoučké švestky – i takhle může vypadat ideální start dne. Hořké kakao s kakaovými boby navíc skvěle doplní sladkou chuť ovoce a kaki nesmíme opomenout pro jeho výjimečnou sytě oranžovou barvu. V kokosové misce je to pak nejen symfonie chutí, ale i barev, které vám zajistí plno energie a lahodný pohled na dobré jídlo. A jak na to?

8 Kaše švestky kaki

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek vloček
  • 1,5 hrnku lískooříškového mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • Špetka soli
  • ½ hrnku švestek
  • Skořice
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • Kaki
  • Kakaové boby

 

Ovesné vločky dáme do hrnce a přibližně 30 vteřin opečeme. Poté k nim přidáme špetku soli, kakao a mléko a vaříme do husté konzistence. 

Mezitím si na pánvi opečeme švestky, které zakápneme javorovým sirupem a posypeme skořicí. Švestky po minutě otočíme a necháme zkaramelizovat z obou stran – celkově je restujeme přibližně 5 minut. 

Hotovou ovesnou kaši dáme do misky, dozdobíme nakrájeným kaki, opečenými švestkami a kakaovými boby a mám hotovo. Teď už se jen chopit kokosové lžíce a můžeme se rozplývat nad jídlem, které uspokojí kdejaký mlsný jazyk. Dobrou chuť! 

Zpět do obchodu