KAŠE S OPEČENÝMI ŠVESTKAMI A KAKI

KAŠE S OPEČENÝMI ŠVESTKAMI A KAKI

V hrnci se vaří hustá ovesná kaše, kuchyň je provoněná skořicí a na pánvi se karamelizují slaďoučké švestky – i takhle může vypadat ideální start dne. Hořké kakao s kakaovými boby navíc skvěle doplní sladkou chuť ovoce a kaki nesmíme opomenout pro jeho výjimečnou sytě oranžovou barvu. V kokosové misce je to pak nejen symfonie chutí, ale i barev, které vám zajistí plno energie a lahodný pohled na dobré jídlo. A jak na to?

8 Kaše švestky kaki

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek vloček
  • 1,5 hrnku lískooříškového mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • Špetka soli
  • ½ hrnku švestek
  • Skořice
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • Kaki
  • Kakaové boby

 

Ovesné vločky dáme do hrnce a přibližně 30 vteřin opečeme. Poté k nim přidáme špetku soli, kakao a mléko a vaříme do husté konzistence. 

Mezitím si na pánvi opečeme švestky, které zakápneme javorovým sirupem a posypeme skořicí. Švestky po minutě otočíme a necháme zkaramelizovat z obou stran – celkově je restujeme přibližně 5 minut. 

Hotovou ovesnou kaši dáme do misky, dozdobíme nakrájeným kaki, opečenými švestkami a kakaovými boby a mám hotovo. Teď už se jen chopit kokosové lžíce a můžeme se rozplývat nad jídlem, které uspokojí kdejaký mlsný jazyk. Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení