CURRY ČOČKOVÉ TĚSTOVINY

CURRY ČOČKOVÉ TĚSTOVINY

Je zimní večer, venku tma, na stole hoří svíčka a na nohou nás hřejí teplé ponožky. Zimní atmosféra má holt něco do sebe, Člověk může zpomalit a udělat si příjemný čas sám pro sebe. K dokonalosti pak schází už jen bylinkový čaj a nějaké výborné, teplé jídlo – a přesně takové je v dnešním receptu. 

Těstoviny z červené čočky jsou skvělým zdrojem bílkovin a sacharidů, kešu oříšky nás díky jejich obsahu tuků více uspokojí a také pomohou vytvořit krémovou, nasládlou omáčku s lehce pikantním curry nádechem. Už se vám sbíhají sliny? 

11 Curry pasta

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek těstovin z červené čočky
  • 100 g dýně
  • 1 mrkev
  • ½ hrnku žampiónů
  • Stroužek česneku
  • Hrst čerstvého špenátu
  • ½ lžičky curry pasty
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžíce kešu másla
  • Sůl, pepř
  • Dýňová semínka

 

Dýni a mrkev si nakrájíme na větší kusy a dáme vařit do hrnce na 10 minut do změknutí. Ve stejný čas si dáme vařit těstoviny. Mezitím si v hlubší pánvi orestujeme houby a česnek. 

Když máme dýni s mrkví uvařenou, přecedíme je avšak část vody si necháme. Zeleninu vložíme do vysoké nádoby, přidáme k nim curry pastu, kurkumu a kešu máslo a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Ten pak nalijeme na pánev k žampionům. Nakonec do pánve přidáme i uvařené těstoviny s čerstvým špenátem, který zmenší svůj objem, okořeníme solí, pepřem a kurkumou. 

Hotový pokrm už jen přemístíme do kokosové misky, posypeme oblíbenými semínky, chopíme se kokosové vidličky a chutné jídlo je na světě! Dobrou chuť. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení