BUDDHA BOWL S PISTÁCIEMI

BUDDHA BOWL S PISTÁCIEMI

Dneska si připravíme misku hojnosti. Výraznou složkou budou pistácie a jako důležitý stavební prvek zvolíme quinou. Tato přirozeně bezlepková pseudoobilovina pochází z Peru. Jako jedna z mála potravin rostlinné říše se může chlubit kompletním spektrem aminokyselin a je proto vhodná nejen pro sportovce, kteří chtějí budovat svalovou hmotu, ale i pro lidi snažící se omezit konzumaci živočišných výrobků. Po uvaření je nadýchaná a má jemně oříškovou, nasládlou chuť – a v kombinaci se skořicí, řepou, pistáciemi, balsamikem a dýňovým olejem tvoří naprosto neodolatelnou kombinaci!

3 salát pistácie quinoa

Budeme potřebovat:
60 g quinoa
1 šmakoun (či jiná oblíbená bílkovina)
10 g pistácií
Oblíbené pistáciové máslo (já zde použila kešu-pistáciové s křupavými mandlemi)
Salát, okurka, řapíkatý celer
Skořice
100 g řepy
Cibule
Balsamico, dýňový olej


Nejprve si propláchneme quinou pod horkou vodou a necháme ji dle návodu vařit v osolené vodě obohacené o špetku skořice. Během posledních 5 minut si pak na pánvi či grilu opečeme do zlatova šmakouna.
V míse si mezitím připravíme čerstvý zeleninový salát skládající se ze salátových listů, okurky, řapíkatého celeru, řepy a malého množství nadrobno nakrájené čerstvé cibule pro extra štiplavost. Zeleninu promasírujeme s kapkou balsamica a dýňového oleje, solí a pepřem.
Na závěr vše servírujeme v oblíbené kokosové misce ve stylu „Buddha bowl“ – začneme salátem, přidáme uvařenou quinou, šmakouna, posypeme pistáciemi a dozdobíme pistáciovým máslem. Teď už jen kokosovou vidličku do ruky, sednout si ideálně na prosluněnou terasu a popřát si dobrou chuť!
Nutriční hodnoty: 62 g S / 18 g T / 30 g B

Zpět do obchodu