DVOUBAREVNÁ OVESNÁ

DVOUBAREVNÁ OVESNÁ 


Znáš ten pocit, kdy máš chuť na víc věcí a nemůžeš se rozhodnout, kterou chceš víc? Klasické dilema je čokoláda a vanilka – stojíš a přemítáš nad tím, jestli upřednostnit pořádnou dávku kakaa na nervy nebo naopak jemnou příchuť voňavé vanilky. Skvělým řešením je v tomhle případě třeba točená vanilkovo-čokoládová zmrzlina – no a proč to nespojit stejně i v ovesné kaši?
V dnešním receptu tedy propojíme dvě klasické příchutě, které si můžete vychutnat jak zvlášť, tak i na jedné kokosové lžičce dohromady! Navíc zašpiníte jen jeden hrnec a jednu kokosovou misku, tudíž stejně nádobí za dvakrát tolik variant a nevyčíslitelněkrát tolik uspokojených chutí!

6 dvoubarevná ovesná

Budeme potřebovat:
60 g ovesných vloček
100 cukety
10 g vanilkového proteinu + pár kapek vanilkového aroma
10 g čokoládového proteinu
10 g kakaa
2 lžíce javorového sirupu
Oblíbené ovoce
Hořká čokoláda
Oblíbené ořechové máslo
*protein můžete vynechat, doporučuji pak přidat více sladidla, vanilkového aroma a kakaa


Nejdřív si najemno nastrouháme cuketu, vyždímáme z ní přebytečnou vodu a vložíme do hrnce. Zalijeme ji vodou, aby byla ponořená, osolíme a necháme ji 5 minut vařit. Poté k ní přidáme veškeré ovesné vločky. Vaříme a průběžně dolíváme tekutinu. Když máme hrubý základ kaše hotový, polovinu z ní přendáme bokem do jiné misky. Když máme nyní kaši rozdělenou, do jedné poloviny přidáme vanilkový protein, lžíci sirupu a vanilkové aroma, do druhé poloviny naopak přidáme čokoládový protein, kakao a druhou lžíci sirupu.
Na závěr kaše přemístíme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme ovocem, hořkou čokoládou a preferovanými topingy a můžeme podávat! Kokosovou lžíci do ruky a dobrou chuť!


Nutriční hodnoty: 51 g S / 14 g T / 29 g B
*na recept s 8 g 58 % hořké čokolády a 10 g arašídového másla

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení