DVOUBAREVNÁ OVESNÁ

DVOUBAREVNÁ OVESNÁ 


Znáš ten pocit, kdy máš chuť na víc věcí a nemůžeš se rozhodnout, kterou chceš víc? Klasické dilema je čokoláda a vanilka – stojíš a přemítáš nad tím, jestli upřednostnit pořádnou dávku kakaa na nervy nebo naopak jemnou příchuť voňavé vanilky. Skvělým řešením je v tomhle případě třeba točená vanilkovo-čokoládová zmrzlina – no a proč to nespojit stejně i v ovesné kaši?
V dnešním receptu tedy propojíme dvě klasické příchutě, které si můžete vychutnat jak zvlášť, tak i na jedné kokosové lžičce dohromady! Navíc zašpiníte jen jeden hrnec a jednu kokosovou misku, tudíž stejně nádobí za dvakrát tolik variant a nevyčíslitelněkrát tolik uspokojených chutí!

6 dvoubarevná ovesná

Budeme potřebovat:
60 g ovesných vloček
100 cukety
10 g vanilkového proteinu + pár kapek vanilkového aroma
10 g čokoládového proteinu
10 g kakaa
2 lžíce javorového sirupu
Oblíbené ovoce
Hořká čokoláda
Oblíbené ořechové máslo
*protein můžete vynechat, doporučuji pak přidat více sladidla, vanilkového aroma a kakaa


Nejdřív si najemno nastrouháme cuketu, vyždímáme z ní přebytečnou vodu a vložíme do hrnce. Zalijeme ji vodou, aby byla ponořená, osolíme a necháme ji 5 minut vařit. Poté k ní přidáme veškeré ovesné vločky. Vaříme a průběžně dolíváme tekutinu. Když máme hrubý základ kaše hotový, polovinu z ní přendáme bokem do jiné misky. Když máme nyní kaši rozdělenou, do jedné poloviny přidáme vanilkový protein, lžíci sirupu a vanilkové aroma, do druhé poloviny naopak přidáme čokoládový protein, kakao a druhou lžíci sirupu.
Na závěr kaše přemístíme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme ovocem, hořkou čokoládou a preferovanými topingy a můžeme podávat! Kokosovou lžíci do ruky a dobrou chuť!


Nutriční hodnoty: 51 g S / 14 g T / 29 g B
*na recept s 8 g 58 % hořké čokolády a 10 g arašídového másla

Zpět do obchodu