CHAI BIRCHER MUESLI

CHAI BIRCHER MUESLI

Bircher muesli – znáš tenhle způsob přípravy ovesných vloček? Původně pochází ze Švýcarska, kde ho lékař Maximilian Bircher-Benner podával pacientům alpského sanatoria. Proto recept nese právě jeho jméno. Základními ingrediencemi jsou ovesné vločky a jablka, jež do sebe přes noc nasají tekutinu a změknou – jedná se o způsob fermentace, který má příznivý vliv na naše trávení. 

Aby ovšem recept nebyl příliš nudný, přidáme si do něj dnes ještě ořechy a semínka, která se během nočního namočení aktivují a tím zvýší svoji vstřebatelnost. Pořádný šmrnc pak dodá chai koření, které celou směs lahodně provoní. 

khk-8 (1)

Budeme potřebovat: 

  • ½ hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • Hrst mandlí
  • Hrst rozinek
  • Sušená jablka
  • 1 lžíce mletých lněných semínek
  • 1 lžička chai koření
  • Arašídové máslo
  • Skořice

 

Jako první si nakrájíme na menší kousky mandle a sušená jablka. Přemístíme je do misky, přidáme k nim zbylé suché ingredience jako ovesné vločky, rozinky, mletá lněná semínka a chai koření a vše zamícháme. Poté ke směsi přilijeme mandlové mléko, opět zamícháme a tím naše práce končí. Misku přiklopíme víkem a bircher muesli necháme přes noc odstát v lednici – vločky a semínka do sebe mléko nasají a ráno by na nás měla čekat krémová konzistence. 

Druhý den hotové bircher muesli přendáme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme plátky sušených jablek a oblíbeným ořechovým máslem, posypeme skořicí a máme hotovo! Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť ????

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení