CHAI BIRCHER MUESLI

CHAI BIRCHER MUESLI

Bircher muesli – znáš tenhle způsob přípravy ovesných vloček? Původně pochází ze Švýcarska, kde ho lékař Maximilian Bircher-Benner podával pacientům alpského sanatoria. Proto recept nese právě jeho jméno. Základními ingrediencemi jsou ovesné vločky a jablka, jež do sebe přes noc nasají tekutinu a změknou – jedná se o způsob fermentace, který má příznivý vliv na naše trávení. 

Aby ovšem recept nebyl příliš nudný, přidáme si do něj dnes ještě ořechy a semínka, která se během nočního namočení aktivují a tím zvýší svoji vstřebatelnost. Pořádný šmrnc pak dodá chai koření, které celou směs lahodně provoní. 

khk-8 (1)

Budeme potřebovat: 

  • ½ hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • Hrst mandlí
  • Hrst rozinek
  • Sušená jablka
  • 1 lžíce mletých lněných semínek
  • 1 lžička chai koření
  • Arašídové máslo
  • Skořice

 

Jako první si nakrájíme na menší kousky mandle a sušená jablka. Přemístíme je do misky, přidáme k nim zbylé suché ingredience jako ovesné vločky, rozinky, mletá lněná semínka a chai koření a vše zamícháme. Poté ke směsi přilijeme mandlové mléko, opět zamícháme a tím naše práce končí. Misku přiklopíme víkem a bircher muesli necháme přes noc odstát v lednici – vločky a semínka do sebe mléko nasají a ráno by na nás měla čekat krémová konzistence. 

Druhý den hotové bircher muesli přendáme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme plátky sušených jablek a oblíbeným ořechovým máslem, posypeme skořicí a máme hotovo! Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť ????

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné