GRANOLA S KARAMELIZOVANOU HRUŠKOU

GRANOLA S KARAMELIZOVANOU HRUŠKOU

Znáš ten pocit, kdy tě přepadne chuť na křupavou granolu, ale zásoby jsou ty tam a tobě se nechce péct s celým plechem? Máme easy řešení v podobě jednoporcového receptu. Nasládlá karobová chuť bude v kombinaci s karamelizovanou hruškou a mandlemi ideální do zimního počasí (i když jen za oknem).

khk (1)

Na jednu porci budeš potřebovat: 

  • 2 lžíce ovesných vloček
  • Kokosový olej (ve spreji nebo 1 lžička)
  • Javorový sirup
  • 1 lžička karobu
  • Špetka soli
  • Hruška
  • Hrst mandlí 
  • Oblíbený jogurt 

Jako první se pustíme do přípravy granoly. Na pánvi si necháme rozehřát kokosový olej, stačí menší lžička nebo pár stříknutí olejem ve spreji. Poté na něj nasypeme ovesné vločky, které necháme 2 minuty opražit. Přidáme karob, lžíci sirupu a špetku soli. Celkově granolu pražíme přibližně 4 až 5 minut, dokud se vločky mírně nespojí a nevytvoří na sobě křupavou krustu. Hotovou granolu pak přemístíme z pánve do misky a přidáme k ní nakrájené mandle.

Na stejné pánvi si připravíme i karamelizovanou hrušku. Nakrájíme ji na plátky, které poklademe na rozpálenou pánev. Přilijeme 1 až 2 lžíce sirupu a minutu restujeme. Pokud máte zralou, měkkou hrušku, změkne rychle – pakliže ale máte hrušku tvrdší, můžete ji podlít trochou vody a nechat ještě 3 minuty podusit pod pokličkou. 

Nyní se už jen chopíme oblíbené kokosové misky, do které šoupnem jogurt, posypeme ho domácí granolou a dozdobíme hruškou s karamelem. Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť! 

Zpět do obchodu