KAKAOVO-POMERANČOVÝ CHIA PUDINK
Hořké kakao, křupavé kakaové boby a šťavnatý, sladký pomeranč – kombinace, kterou ocení nejen vaše tělo, ale bez pochyby i chuťové pohárky! Tohle trio pak propojí lahodný pudink z chia a lněných semínek, jež jsou přirozeně bohatým zdrojem na omega 3 mastné kyseliny podporující například správnou funkci mozku nebo hormonální činnosti. Zkrátka s tímhle dezertem rozhodně nešlápnete vedle, a ještě si můžete poděkovat, jak hezky o sebe pečujete ????
Budeme potřebovat:
- 2 lžíce chia semínek
- 2 lžíce mletých lněných semínek
- 1 lžíce černého kakaa
- Pomerančová kůra (sušená či čerstvá)
- 150 ml rostlinného mléka (např. sójového)
- 2 lžíce datlového sirupu
- Kakaové boby
- Pomeranč
V misce si smícháme chia semínka, mletá lněná semínka (která jsme si předem rozmixovali), černé kakao, pomerančovou kůru a 1 lžičku kakaových bobů. Poté suché ingredience zalijeme mlékem a datlovým sirupem a opět vše smícháme tak, aby nám vznikla jednotné „těsto“ a semínka byla namočená. Takto přichystaný pudink necháme aspoň 2 hodiny odležet v lednici, ideální je ovšem počkat přes noc.
Druhý den pudink přemístíme do oblíbené kokosové misky a dozdobíme pomerančem, pomerančovou kůrou a hořkou čokoládou. Teď už jen kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť!