KAKAOVO-POMERANČOVÝ CHIA PUDINK

KAKAOVO-POMERANČOVÝ CHIA PUDINK

Hořké kakao, křupavé kakaové boby a šťavnatý, sladký pomeranč – kombinace, kterou ocení nejen vaše tělo, ale bez pochyby i chuťové pohárky! Tohle trio pak propojí lahodný pudink z chia a lněných semínek, jež jsou přirozeně bohatým zdrojem na omega 3 mastné kyseliny podporující například správnou funkci mozku nebo hormonální činnosti. Zkrátka s tímhle dezertem rozhodně nešlápnete vedle, a ještě si můžete poděkovat, jak hezky o sebe pečujete ???? 

D chia pudink kakao pomeranč1

Budeme potřebovat:

  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce mletých lněných semínek
  • 1 lžíce černého kakaa
  • Pomerančová kůra (sušená či čerstvá)
  • 150 ml rostlinného mléka (např. sójového)
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • Kakaové boby
  • Pomeranč

V misce si smícháme chia semínka, mletá lněná semínka (která jsme si předem rozmixovali), černé kakao, pomerančovou kůru a 1 lžičku kakaových bobů. Poté suché ingredience zalijeme mlékem a datlovým sirupem a opět vše smícháme tak, aby nám vznikla jednotné „těsto“ a semínka byla namočená. Takto přichystaný pudink necháme aspoň 2 hodiny odležet v lednici, ideální je ovšem počkat přes noc. 

Druhý den pudink přemístíme do oblíbené kokosové misky a dozdobíme pomerančem, pomerančovou kůrou a hořkou čokoládou. Teď už jen kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť! 

Zpět do obchodu