OVERNIGHT LUCUMA KAŠE

OVERNIGHT LUCUMA KAŠE


Znáš Lucumu? Pouteria Lucuma není zaklínadlo z Harryho Pottera, ač by se to tak mohlo zdát. Je to strom rostoucí v Andách až 3 000 metrů nad mořem. Účinky Lucumy znali již dávní Inkové, kteří ji považovali za symbol plodnosti a stvoření, a proto se trefně přezdívá jako „zlato Inků“.
V obchodě se zdravou výživou ji většinou seženeš jako sypký prášek, který je přirozeně nasládlý s lehkým nádechem karamelu. Je bohatá na vlákninu, antioxidanty a široké spektrum vitamínů a minerálů, jako vitamín C a B, vápník či železo. Podporuje tak základní tělesné funkce těla a zároveň může zpestřit spoustu pokrmů – jako třeba dnešní „overnight“ ovesnou kaši.

B lucuma1

Budeme potřebovat:

½ hrnku vloček
1 lžička Lucuma prášku
1 lžíce drcených kakaových bobů
1 hrnek mandlového mléka
2 lžičky arašídového másla
Pekanové ořechy, hořká čokoláda
Oblíbené ovoce


V misce si smícháme ovesné vločky s Lucumou a drcenými kakaovými boby. V odměrce si odměříme mléko, do kterého přidáme arašídové máslo a metličkou je společně rozmícháme, aby se máslo rozpustilo. Tekutinu pak nalijeme k suché směsi a pořádně zapracujeme dohromady. Misku přiklopíme víkem a necháme odležet na pár hodin v lednici.
Po uplynulém čase by měly ovesné vločky tekutinu nasát a tím by na nás měla čekat příjemně karamelovo-arašídově ovoněná kaše. Přemístíme ji do oblíbené kokosové misky, dozdobíme ořechy, nakrájenou hořkou čokoládou a ovocem. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu