GRANOLA SE SKOŘICÍ A PEKANY

GRANOLA SE SKOŘICÍ A PEKANY


Křupavá granola provoněná muškátovým oříškem a skořicí. Sem tam pekan, sem tam rozinka. Můžeš do ní ale přidat cokoliv od ořechů přes semínka až po sušené ovoce. Vždycky se v kredenci najde nějaký ten načatý pytlík, který je už na čase spotřebovat. V základu na ni budeš potřebovat jen 3 základní ingredience – vločky, olej a sirup. Proto je i skvělým řešením, jak ušetřit pár kaček za granoly nebo müsli kupované. A navíc máš tím pádem pod kontrolou množství, které použiješ. 

Připravuješ si domácí granolu do zásoby?

C granola s pekany

Budeme potřebovat:
3 lžíce ovesných vloček
Kokosový olej (ve spreji nebo 1 lžička)
1 lžíce agáve sirupu
Hrst rozinek
Skořice
Špetka muškátového oříšku
Hrst pekanů
Oblíbený jogurt


Na pánvi necháme rozehřát trochu kokosového oleje, který po chvilce zasypeme ovesnými vločkami a necháme je 2 minuty za občasného míchání pražit. Poté k nim přidáme skořici, muškátový oříšek a agáve sirup (či jiný oblíbený sirup), který nám vločky spojí do větších kusů. Směs průběžně mícháme, aby se nám nepřipálila. Na konec plamen vypneme a přidáme rozinky s pekanovými ořechy. Celkově müsli opékáme přibližně 6 minut, případně ztlumíme plamen.
Do kokosové misky si pak jen nandáme oblíbený jogurt, který posypeme hotovou granolou. Teď už se jen chopit kokosové lžičky a můžeme podávat – dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení