GRANOLA SE SKOŘICÍ A PEKANY

GRANOLA SE SKOŘICÍ A PEKANY


Křupavá granola provoněná muškátovým oříškem a skořicí. Sem tam pekan, sem tam rozinka. Můžeš do ní ale přidat cokoliv od ořechů přes semínka až po sušené ovoce. Vždycky se v kredenci najde nějaký ten načatý pytlík, který je už na čase spotřebovat. V základu na ni budeš potřebovat jen 3 základní ingredience – vločky, olej a sirup. Proto je i skvělým řešením, jak ušetřit pár kaček za granoly nebo müsli kupované. A navíc máš tím pádem pod kontrolou množství, které použiješ. 

Připravuješ si domácí granolu do zásoby?

C granola s pekany

Budeme potřebovat:
3 lžíce ovesných vloček
Kokosový olej (ve spreji nebo 1 lžička)
1 lžíce agáve sirupu
Hrst rozinek
Skořice
Špetka muškátového oříšku
Hrst pekanů
Oblíbený jogurt


Na pánvi necháme rozehřát trochu kokosového oleje, který po chvilce zasypeme ovesnými vločkami a necháme je 2 minuty za občasného míchání pražit. Poté k nim přidáme skořici, muškátový oříšek a agáve sirup (či jiný oblíbený sirup), který nám vločky spojí do větších kusů. Směs průběžně mícháme, aby se nám nepřipálila. Na konec plamen vypneme a přidáme rozinky s pekanovými ořechy. Celkově müsli opékáme přibližně 6 minut, případně ztlumíme plamen.
Do kokosové misky si pak jen nandáme oblíbený jogurt, který posypeme hotovou granolou. Teď už se jen chopit kokosové lžičky a můžeme podávat – dobrou chuť!

Zpět do obchodu