CHICKPEA DOUGH

CHICKPEA DOUGH

Cizrna je skvělým zdrojem komplexních sacharidů, vlákniny a rostlinných bílkovin – na ty se právě v tomto receptu zaměříme ještě o něco víc. Připravíme si totiž osvěžující, lehký krém (ve světě známý jako chickpea dough), který bude na protein opravdu bohatý. Mimo cizrny bude v hlavní roli i skořicový protein, který spolu s mraženými banány zajistí slaďoučkou chuť a neodolatelně krémovou konzistenci. A jak na to?

 2 cizrnová bowl

Budeme potřebovat:

  • ½ hrnku cizrny
  • 1 mražený banán
  • Špetka skořice
  • Kus cukety
  • 1 lžíce oblíbeného proteinu – zde jsem použila v příchuti skořice
  • Zdobení: mandlové máslo, kakaové boby

Cizrnu si můžeme buď uvařit den předem a nechat vychladit v lednici, nebo použijeme konzervovanou – tu musíme pořádně propláchnout od slaného nálevu. Přemístíme ji to vysoké mísy, kam přidáme nakrájený mražený banán, skořici, kus cukety a protein. Ze zkušenosti doporučuji použít tyčový mixér, nemusíte pak přidávat tekutinu na zředění.

Pak už jen krém přendáme do kokosové misky, dozdobíme oblíbeným ořechovým máslem, uchopíme dřevěnou lžičku a můžeme vychutnat. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení