CHICKPEA DOUGH
Cizrna je skvělým zdrojem komplexních sacharidů, vlákniny a rostlinných bílkovin – na ty se právě v tomto receptu zaměříme ještě o něco víc. Připravíme si totiž osvěžující, lehký krém (ve světě známý jako chickpea dough), který bude na protein opravdu bohatý. Mimo cizrny bude v hlavní roli i skořicový protein, který spolu s mraženými banány zajistí slaďoučkou chuť a neodolatelně krémovou konzistenci. A jak na to?
Budeme potřebovat:
- ½ hrnku cizrny
- 1 mražený banán
- Špetka skořice
- Kus cukety
- 1 lžíce oblíbeného proteinu – zde jsem použila v příchuti skořice
- Zdobení: mandlové máslo, kakaové boby
Cizrnu si můžeme buď uvařit den předem a nechat vychladit v lednici, nebo použijeme konzervovanou – tu musíme pořádně propláchnout od slaného nálevu. Přemístíme ji to vysoké mísy, kam přidáme nakrájený mražený banán, skořici, kus cukety a protein. Ze zkušenosti doporučuji použít tyčový mixér, nemusíte pak přidávat tekutinu na zředění.
Pak už jen krém přendáme do kokosové misky, dozdobíme oblíbeným ořechovým máslem, uchopíme dřevěnou lžičku a můžeme vychutnat. Dobrou chuť!