ŠPAGETY S RAJČATOVO-ŠPENÁTOVOU OMÁČKOU

ŠPAGETY S RAJČATOVO-ŠPENÁTOVOU OMÁČKOU

 

Kolik z nás se za svůj život odbylo kvůli nedostatku času a energie špagetami s kečupem a sýrem? Myslím si, že nás určitě bude víc. Místo toho si ale můžete připravit mnohem výživnější verzi, která vás díky komplexnosti makro i mikroživin mnohem více zasytí, uspokojí a zároveň zabere téměř stejně času.

A nebojte se, pokud jste ještě nezkoušeli smíchat omáčku s ořechovým máslem – právě ono totiž zajistí jemnou krémovost a potěšení na jazyku! 

khk-24 (1) bitte

Budeme potřebovat:


•Sójové či jiné oblíbené špagety
• Loupaná rajčata v konzervě
• Mrkev
• Kus celeru
• Stroužek česneku a sušený česnek
• Mražený špenát
• Mandlové máslo
• Tamari či jiná sojová omáčka
• 1 lžička hořčice
• Sůl, pepř, lahůdkové droždí

 

Nakrájenou mrkev s celerem lehce opražíme na pánvi. Po chvilce přidáme nadrobno nasekaný česnek a mražený špenát. Mezitím dáme vařit těstoviny a v hrnečku si rozmícháme přibližně třetinu konzervy rajčat s lžící mandlového másla, tamari a hořčicí. Tento sos pak přidáme k zelenině. Ochutíme dle chuti solí a pepřem a na závěr směs se špagetami pořádně promícháme. Hotové jídlo necháme chvilku odstát, přemístíme do kokosové misky, posypeme semínky a lahůdkovým droždím a vychutnáme s naší kokosovou vidličkou. Dobrou chuť!