CIZRNOVÉ CURRY SE SÓJOVÝMI KOSTKAMI

CIZRNOVÉ CURRY SE SÓJOVÝMI KOSTKAMI 
 
Kdo by neměl rád Asii naservírovanou v misce z kokosu? Nevíš? Tak vidíš. Čili dnes si dáme kari. Vděčný tamilský pokrm, který se dá připravit na tisíc a jeden způsob a vždycky to bude pohádka. Stačí použít kvalitní kari koření, které je výrazné chutí i vůní. Skálopevně věříme, že tenhle tak trochu alternativní způsob přípravy se sójovými kostkami a cizrnou, bude chutnat nejen veganům a vegetariánům.
 
1 curry se dojovými kostkami_2
 
 
 
Budeš potřebovat 
Sójové kostky
1 bio zeleninový bujón
Cibule, mrkev, česnek
½ propláchnuté cizrny z konzervy
brokolice, cuketa
Mražený špenát a hrášek
1 lžička kokosového oleje
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce Tamari omáčky (či jiné sójové omáčky)
1 lžíce zelené curry pasty
Arašídy, sezamová semínka
50 g rýže
Sůl, pepř, sušený česnek
 
Postup:
Jako první si uvaříme sójové kostky podle návodu ve vodě ochucené zeleninovým bujonem – kostky se vaří přibližně 15 minut, poté je scedíme a vyždímáme z nich nasáklou vodu.
Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej s curry pastou, které promixujeme dohromady. Když je olej rozehřátý, přidáme k němu nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a restujeme. Jakmile začne cibulka sklovatět, přiložíme k ní i brokolici, cuketu a cizrnu a opět chvilku restujeme. Směs poté podlijeme trochou vody a necháme dusit přibližně 5 minut, poté do ní vmícháme mražený špenát a hrášek a necháme dusit další 3-4 minuty.
Směs nakonec ochutíme lžící arašídového másla, tamari omáčkou, sušeným česnekem a dle potřeby solí a pepřem.
Hotové curry servírujeme s v oblíbené kokosové misce na postýlce z rýže basmati. Curry poté jen dozdobíme křupavými arašídy zKokosu a černým sezamem a můžeme podávat – dobrou chuť!
Zpět do obchodu