CIZRNOVÉ CURRY SE SÓJOVÝMI KOSTKAMI

CIZRNOVÉ CURRY SE SÓJOVÝMI KOSTKAMI 
 
Kdo by neměl rád Asii naservírovanou v misce z kokosu? Nevíš? Tak vidíš. Čili dnes si dáme kari. Vděčný tamilský pokrm, který se dá připravit na tisíc a jeden způsob a vždycky to bude pohádka. Stačí použít kvalitní kari koření, které je výrazné chutí i vůní. Skálopevně věříme, že tenhle tak trochu alternativní způsob přípravy se sójovými kostkami a cizrnou, bude chutnat nejen veganům a vegetariánům.
 
1 curry se dojovými kostkami_2
 
 
 
Budeš potřebovat 
Sójové kostky
1 bio zeleninový bujón
Cibule, mrkev, česnek
½ propláchnuté cizrny z konzervy
brokolice, cuketa
Mražený špenát a hrášek
1 lžička kokosového oleje
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce Tamari omáčky (či jiné sójové omáčky)
1 lžíce zelené curry pasty
Arašídy, sezamová semínka
50 g rýže
Sůl, pepř, sušený česnek
 
Postup:
Jako první si uvaříme sójové kostky podle návodu ve vodě ochucené zeleninovým bujonem – kostky se vaří přibližně 15 minut, poté je scedíme a vyždímáme z nich nasáklou vodu.
Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej s curry pastou, které promixujeme dohromady. Když je olej rozehřátý, přidáme k němu nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a restujeme. Jakmile začne cibulka sklovatět, přiložíme k ní i brokolici, cuketu a cizrnu a opět chvilku restujeme. Směs poté podlijeme trochou vody a necháme dusit přibližně 5 minut, poté do ní vmícháme mražený špenát a hrášek a necháme dusit další 3-4 minuty.
Směs nakonec ochutíme lžící arašídového másla, tamari omáčkou, sušeným česnekem a dle potřeby solí a pepřem.
Hotové curry servírujeme s v oblíbené kokosové misce na postýlce z rýže basmati. Curry poté jen dozdobíme křupavými arašídy zKokosu a černým sezamem a můžeme podávat – dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení