EGG RICE

Fry rice aneb smažená rýže je rychlovka, která se hodí vždy, když člověk nestíhá a zároveň se chce pořád kvalitně najíst. Stačí jen předvařit rýži na pár dní dopředu, skladovat ji v lednici a pak vždy na porci kus odebrat a přidat rovnou na pánev. Právě díky tomu, že máš rýže čas na odpočinek k uležení pak vytvoří o to zajímavější strukturu! Jaká je vaše oblíbená rychlovka?  

Budeme potřebovat

  • 70 g rýže Basmati
  • 50 g tofu
  • 2 vejce
  • Řepkový olej
  • Cibule, mrkev, česnek
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Špetka chilli

Rýži propláchneme a uvaříme dle návodu. Ideálně ji po uvaření necháme vychladnout a pak ji dáme odpočinout do lednice, ale určitě si postačíte i s čerstvě uvařenou. 

 

Na pánvi necháme rozehřát olej, na kterém zprudka orestujeme cibuli. Jakmile trochu zesklovatí, přidáme k ní mrkev, česnek a tofu a opékáme další 3 minuty. Poté k zelenině přidáme rýži a až začne být do křupava opečená, rozklepneme ke směsi dvě vejce. Na závěr směs ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a špetkou chilli koření. Hotovou směs přendáme do oblíbené kokosové misky a servírujeme s kokosovou lžící. Dobrou chuť! 



 

 

Zpět do obchodu