EGG RICE

Fry rice aneb smažená rýže je rychlovka, která se hodí vždy, když člověk nestíhá a zároveň se chce pořád kvalitně najíst. Stačí jen předvařit rýži na pár dní dopředu, skladovat ji v lednici a pak vždy na porci kus odebrat a přidat rovnou na pánev. Právě díky tomu, že máš rýže čas na odpočinek k uležení pak vytvoří o to zajímavější strukturu! Jaká je vaše oblíbená rychlovka?  

Budeme potřebovat

  • 70 g rýže Basmati
  • 50 g tofu
  • 2 vejce
  • Řepkový olej
  • Cibule, mrkev, česnek
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Špetka chilli

Rýži propláchneme a uvaříme dle návodu. Ideálně ji po uvaření necháme vychladnout a pak ji dáme odpočinout do lednice, ale určitě si postačíte i s čerstvě uvařenou. 

 

Na pánvi necháme rozehřát olej, na kterém zprudka orestujeme cibuli. Jakmile trochu zesklovatí, přidáme k ní mrkev, česnek a tofu a opékáme další 3 minuty. Poté k zelenině přidáme rýži a až začne být do křupava opečená, rozklepneme ke směsi dvě vejce. Na závěr směs ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a špetkou chilli koření. Hotovou směs přendáme do oblíbené kokosové misky a servírujeme s kokosovou lžící. Dobrou chuť! 



 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení