MISO - JÁHLOTO

Miso pasta je tradiční japonský výrobek, který vzniká kombinací sójových bobů se solí a fermentačním činidlem, avšak často se k ní přidává i obilovina jako rýže nebo ječmen. Díky procesu fermentace miso pasta získá probiotika, která jsou velmi důležitá pro náš střevní mikrobiom, a tak bychom toto výživné a zároveň chuťově výborné dochucovadlo měli určitě zařadit do našich jídelníčků. 

Dnes miso pastu přidáme ke směsi z jáhel, tofu a mandlového másla, které dohromady vytváří neodolatelnou kombinaci. Zkuste sami! 

Budeme potřebovat:

  • 70 g jáhel
  • 100 g tofu
  • 1 lžíce miso pasty
  • 50 ml rajčatové pasaty
  • Cibule, mrkev
  • Zelí
  • Houby, květák
  • Koření garam masala, sůl, pepř, sušený česnek
  • Jarní cibulka
  • 1 lžíce mandlového másla
  • Mandle Zkokosu

 

Jáhly pořádně propláchneme, vložíme do vroucí neosolené vody a vaříme přibližně 15 minut. 

Mezitím si na pánvi orestujeme na proužky nakrájenou cibuli s kořením garam masala. Když začne sklovatět a provoní celou kuchyň, přidáme k ní mrkev a po chvilce i zelí s květákem a houbami. Chvilku zeleninu ještě opékáme, poté podlijeme trochou vody a necháme 10 minut dusit, dokud není zelí uvařené. Směs průběžně promícháváme a podléváme, ale většinu času ji necháme dusit pod pokličkou. 

Když je zelenina hotová, pokličku dáme pryč, aby se vypařil zbytek vody a mohli jsme k směsi přimíchat tofu a po chvilce i jáhly. Na závěr směs dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a sosem, který si jsme si připravili smícháním miso pasty, pasaty a mandlového másla. 

Hotové jáhloto přendáme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme nakrájenými mandlemi a jarní cibulkou a můžeme podávat! Nyní už jen uchopit kokosovou vidličku a dobrou chuť! 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení