FLEKY S VEJCI

FLEKY S VEJCI

Žitné fleky jsou skvělým zdrojem sacharidů, bílkovin a vlákniny. Mají specifický, obdélníkový tvar a jsou skvělou přílohou, pokud hledáš něco rychlého a super výživného. Dnes si je připravíme se zeleninovou směsí, vejci a kešu ořechy. Chutě, které do sebe skvěle zapadají. Zkus sám/a a uvidíš, jak málo stačí ke štěstí!

3 fleky-UPR_1

70 g žitných fleků
2 vejce
Cibule, mrkev, česnek
Kadeřavá kapusta
Žampiony
Mražená kukuřice a zelené fazolky
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička oleje
Sůl, pepř, sušený česnek, kurkuma
1 lžička hořčice
Kešu ořechy zKokosu
Slunečnicová semínka

Nejdřív necháme vařit žitné fleky ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu balení.
Na pánvi si rozehřejeme kapku oleje, na kterém zprudka orestujeme cibuli, mrkev a česnek. Po 3 minutách k zelenině přidáme žampiony, kukuřici a zelené fazolky a dále restujeme, dokud nejsou fazolky hotové. Mezitím si pod horkou vodou propláchneme kadeřavou kapustu, kterou rukou promasírujeme, aby změkla.
Když jsou fazolky hotové, přihodíme na pánev kadeřávek a uvařené fleky. Po minutě mírně stáhneme plamen a rozklepneme na pánev dvě vejce – přibližně půl minutky je necháme neporušené a pak začneme míchat postupně okraje s bílky a nakonec porušíme i žloutky.
Směs ochutíme solí, pepřem, kurkumou, sušeným česnekem, hořčicí a lahůdkovým droždím.

Hotové fleky už jen přemístíme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme kešu ořechy zKokosu a slunečnicovými semínky a máme hotovo! Nyní už jen kokosovou vidličku do ruky a dobrou chuť ☺

Zpět do obchodu