JÁHLOVÝ ČOKO-POMERANČOVÝ PUDINK
Myslím si, že nejsem jediná, která ráno ráda začíná kaší a to obzvlášť v chladném počasí, kdy mě
krásně zahřeje. Ovesná kaše je asi moje nejoblíbenější, ale není na škodu ji někdy obměnit za jiné
obiloviny – jako například jáhly, které jsou navíc přirozeně bezlepkové.
Dnes jsem pro tebe připravila studený jáhlový pudink, který svým způsobem z jáhlové kaše
vychází. Stačí jen trochu jiná příprava a hned máme super lehkou svačinku.
Budeme potřebovat:
- 30 g instantní jáhlové kaše
- 10 g proteinu (příchuť čokoláda)
- 1 lžíčka mletých lněných semínek
- cca 80 ml rostlinného mléka či vody
- Nastrouhaná pomerančová kůra
- Hořká čokoláda, ořechové máslo
- Pomeranč, mražené maliny
Jáhlovou kaši dáme do misky a promícháme s proteinem, semínky a pomerančovou kůrou. Pakliže
protein nemáme, můžeme ho vynechat a směs dosladit kokosovým cukrem nebo sirupem. Směs
zalijeme tekutinou, začínáme u dvojnásobku mililitrů ku gramům kaše a případně můžeme dolít. Kaše
by měla být tekutější, aby lněná semínka nabobtnala a vytvořila krémovou konzistenci.Takto
připravený pudink dáme do lednice a chladíme aspoň 1 hodinu.
Poté pudink vyndáme a dozdobíme ovocem, nakrájenou čokoládou a oblíbeným
ořechovým máslem a můžeme podávat. Dobrou chuť!