JÁHLOVÝ ČOKO-POMERANČOVÝ PUDINK

JÁHLOVÝ ČOKO-POMERANČOVÝ PUDINK

Myslím si, že nejsem jediná, která ráno ráda začíná kaší a to obzvlášť v chladném počasí, kdy mě
krásně zahřeje. Ovesná kaše je asi moje nejoblíbenější, ale není na škodu ji někdy obměnit za jiné
obiloviny – jako například jáhly, které jsou navíc přirozeně bezlepkové.

12 jáhlový pudink


Dnes jsem pro tebe připravila studený jáhlový pudink, který svým způsobem z jáhlové kaše
vychází. Stačí jen trochu jiná příprava a hned máme super lehkou svačinku.

Budeme potřebovat:

  • 30 g instantní jáhlové kaše
  •  10 g proteinu (příchuť čokoláda)
  •  1 lžíčka mletých lněných semínek
  •  cca 80 ml rostlinného mléka či vody
  •  Nastrouhaná pomerančová kůra
  •  Hořká čokoláda, ořechové máslo
  •  Pomeranč, mražené maliny

Jáhlovou kaši dáme do misky a promícháme s proteinem, semínky a pomerančovou kůrou. Pakliže
protein nemáme, můžeme ho vynechat a směs dosladit kokosovým cukrem nebo sirupem. Směs
zalijeme tekutinou, začínáme u dvojnásobku mililitrů ku gramům kaše a případně můžeme dolít. Kaše
by měla být tekutější, aby lněná semínka nabobtnala a vytvořila krémovou konzistenci.Takto
připravený pudink dáme do lednice a chladíme aspoň 1 hodinu.
Poté pudink vyndáme a dozdobíme ovocem, nakrájenou čokoládou a oblíbeným
ořechovým máslem a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu