JÁHLOVÝ ČOKO-POMERANČOVÝ PUDINK

JÁHLOVÝ ČOKO-POMERANČOVÝ PUDINK

Myslím si, že nejsem jediná, která ráno ráda začíná kaší a to obzvlášť v chladném počasí, kdy mě
krásně zahřeje. Ovesná kaše je asi moje nejoblíbenější, ale není na škodu ji někdy obměnit za jiné
obiloviny – jako například jáhly, které jsou navíc přirozeně bezlepkové.

12 jáhlový pudink


Dnes jsem pro tebe připravila studený jáhlový pudink, který svým způsobem z jáhlové kaše
vychází. Stačí jen trochu jiná příprava a hned máme super lehkou svačinku.

Budeme potřebovat:

  • 30 g instantní jáhlové kaše
  •  10 g proteinu (příchuť čokoláda)
  •  1 lžíčka mletých lněných semínek
  •  cca 80 ml rostlinného mléka či vody
  •  Nastrouhaná pomerančová kůra
  •  Hořká čokoláda, ořechové máslo
  •  Pomeranč, mražené maliny

Jáhlovou kaši dáme do misky a promícháme s proteinem, semínky a pomerančovou kůrou. Pakliže
protein nemáme, můžeme ho vynechat a směs dosladit kokosovým cukrem nebo sirupem. Směs
zalijeme tekutinou, začínáme u dvojnásobku mililitrů ku gramům kaše a případně můžeme dolít. Kaše
by měla být tekutější, aby lněná semínka nabobtnala a vytvořila krémovou konzistenci.Takto
připravený pudink dáme do lednice a chladíme aspoň 1 hodinu.
Poté pudink vyndáme a dozdobíme ovocem, nakrájenou čokoládou a oblíbeným
ořechovým máslem a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení