JAHODOVÁ MANGO ZMRZLINA

JAHODOVÁ MANGO ZMRZLINA

 

Věděl/a jsi, že jahody obsahují více vitamínu C než citrusové plody jako pomeranč nebo citrón? Navíc mají navzdory své sladké chuti relativně malý podíl přírodních cukrů a jsou až z 87 % tvořeny vodou. 

Zajímavé také je, že ve středověku byly jahody považovány za ovoce lásky – údajně měla jejich konzumace podporovat chuť k sexu. Toto tvrzení není úplně od věci, obsahují v sobě totiž velkou dávku antioxidantů podporující krevní oběh v pohlavních orgánech. To je ale opravdu pouze zajímavost :)

Jahody jsou zkrátka výborné ať už se bavíme o jejich vlivu na zdraví nebo čistě z hlediska chuťového. A v kombinaci s krémovým mangem? To je jedna báseň!

 12 mango jahoda (2)

Budeme potřebovat: 

  • ½ hrnku mražených jahod
  • ½ hrnku mraženého manga
  • Kus cukety
  • 1 lžíce vanilkového proteinu

 

Mražené ovoce vyndáme z mrazáku a necháme pár minut povolit v pokojové teplotě. Poté ho s cuketou nakrájíme na drobnější kousky, které přemístíme do mixéru. Přidáme protein a vše společně promixujeme do bodu, kdy se nám vytvoří krásně krémová zmrzlina (případně mixování párkrát zastavíme, abychom setřely kusy ovoce ze stěn mixéru). 

Na závěr už jen zmrzlinu přemístíme do kokosové misky, dozdobíme čerstvým ovocem a oblíbeným ořechovým máslem (já zvolila mandlové), chopíme lžičku a můžeme vychutnávat. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu