KAROBOVÁ KAŠE S GOJI
Pakliže chcete sáhnout po potravině s vysokým obsahem vitamínu C a podpořit tím svůj imunitní systém, s plody goji neboli kustovnicí čínskou rozhodně chybu neuděláte. Mimo to v sobě ukrývá také velké množství antioxidantů a karotenoidů, díky kterým má výraznou červenou barvu. Chutí je sladká, lehounce nakyslá a v kombinaci s nasládlým karobem a hořkými kakaovými boby vytváří neodolatelnou kombinaci, po které se vám budou dělat boule za ušima.
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek mléka
- 1 lžíce karobu
- Špetka soli
- 2 lžíce datlového sirupu
- Čtvereček čokolády
- Kakaové boby, goji
Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme k němu datlový sirup a přivedeme jej k varu. V tu chvíli do hrnce přisypeme ovesné vločky, špetku soli a karob. Za občasného míchání kaši vaříme 5 minut, dokud vločky nejsou uvařené. Dle vaší preferované konzistence můžete případně mléko dolít.
Hotovou kaši přemístíme do kokosové misky, kterou dozdíme čokoládou, která se rozteče, kakaovými boby a goji. K misce přiložíme kokosovou lžíci a dobrou chuť!