SALÁT S CIZRNOU A ČERVENOU RÝŽÍ

SALÁT S CIZRNOU A ČERVENOU RÝŽÍ

„Salát? To je jídlo pro králíka!“, slýcháme občas z úst milovníků živočišné stravy. Tak teď přišla ta chvíle, kdy tohle tvrzení vyvrátíme. Dřív než řekneš „chroust“!

Správný salát by salátové listy obsahovat měl, ale rozhodně to není jediná ingredience. Když se k němu přidají komplexní sacharidy, bílkoviny a tuky a parádně se dochutí kořením, je to slast nejen pro tělo, ale i pro chuťové buňky! 

Schválně, zkuste si připravit tenhle teplý podzimní salát pestrý konzistencí i chutěmi a nabitý antioxidanty, vitamíny a minerály. Nuda to rozhodně nebude.

Připravuješ si saláty nejen v létě, ale i na podzim?

2 červená rýže (2)

Budeme potřebovat: 

  • ½ červené rýže
  • ½ hrnku cizrny
  • ½ tofu
  • Dýně hokkaido
  • Římský salát a zelenina dle chuti
  • Vlašské ořechy, tahini
  • Balsamico
  • Koření garam masala, sůl, pepř
  • Olivový olej

Pakliže si chcete cizrnu uvařit sami, doporučuji ji nejdříve přes noc namočit a vařit následující den dle návodu. Můžete ale použít i konzervovanou cizrnu, která ušetří čas.

Červená rýže by se také měla namočit 2 hodiny předem, ale uvařená je i bez toho za cca 30 minut. 

Mezitím, co se nám vaří rýže, si rozehřejeme troubu. Do mísy si dáme cizrnu, tofu a dýni, které okořeníme garam masalou, solí a pepřem. Směs poté přemístíme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 25 minut. (TIP: já používám olivový olej ve spreji, který zajistí rovnoměrné nanesení a zároveň se nemusím bát, že by mi ujela ruka). 

Do kokosové misky nasypeme nakrájený salát se zeleninou, který ochutíme solí a balsamikem. Poté k němu přidáme uvařenou červenou rýži, upečenou cizrnu, tofu a dýni. Nakonec salát posypeme nakrájenými vlašskými ořechy a polijeme tahini. Dobrou chuť!  

Zpět do obchodu