PENNE S KADEŘÁVKEM

PENNE S KADEŘÁVKEM

Věděli jste, že kadeřávek, někdy nazýván jako kadeřavá kapusta, je opravdu bohatým zdrojem vápníku? Ve 100 g se ho vyskytuje přibližně 150 mg, což je dokonce víc, než je v takovém hrnku kravského mléka. Navíc je vápník z kadeřávku dobře vstřebatelný, takže efektivně posílí kosti, zuby a nehty. 

Ač se může kadeřávek pyšnit širokou základnou zdraví prospěšných látek, v České Republice zatím tolik rozšířený není – a to i přesto, že je na pěstování opravdu nenáročný. Každopádně dostupný aspoň trochu je, a protože si myslím, že by rozhodně neměl chybět na našich talířích, použila jsem ho v dnešním receptu, na kterém si jistě pochutnají i zarytí odpůrci zeleniny.

5 penne

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek penne těstovin
  • ½ hrnku rajčat 
  • 1 hrnek kadeřavé kapusty
  • 1/3 cukety
  • Sýr – olomoucké tvarůžky
  • 1 lžička hořčice
  • Pepř, uzená paprika
  • Olivový olej

Jako první si dáme vařit vodu na těstoviny. Když se začne vařit, vmícháme do ní lžičku soli a hrnek oblíbených těstovin. 

Mezitím si na olivovém oleji dáme opéct stroužek česneku. Po minutce k němu přidáme cuketu s rajčaty a koření paprika, necháme dalších 5 minut restovat a těsně před vmícháním těstovin přidáme i nasekaný kadeřávek. 

Když se nám penne dovaří, scedíme je a vmícháme k zeleninové směsi. Tu ještě posypeme nasekaným sýrem, okořeníme ji pepřem a zjemníme hořčicí. 

Hotové penne přemístíme do oblíbené kokosové misky a pokrm si vychutnáme s kokosovou vidličkou. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu