PENNE S KADEŘÁVKEM

PENNE S KADEŘÁVKEM

Věděli jste, že kadeřávek, někdy nazýván jako kadeřavá kapusta, je opravdu bohatým zdrojem vápníku? Ve 100 g se ho vyskytuje přibližně 150 mg, což je dokonce víc, než je v takovém hrnku kravského mléka. Navíc je vápník z kadeřávku dobře vstřebatelný, takže efektivně posílí kosti, zuby a nehty. 

Ač se může kadeřávek pyšnit širokou základnou zdraví prospěšných látek, v České Republice zatím tolik rozšířený není – a to i přesto, že je na pěstování opravdu nenáročný. Každopádně dostupný aspoň trochu je, a protože si myslím, že by rozhodně neměl chybět na našich talířích, použila jsem ho v dnešním receptu, na kterém si jistě pochutnají i zarytí odpůrci zeleniny.

5 penne

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek penne těstovin
  • ½ hrnku rajčat 
  • 1 hrnek kadeřavé kapusty
  • 1/3 cukety
  • Sýr – olomoucké tvarůžky
  • 1 lžička hořčice
  • Pepř, uzená paprika
  • Olivový olej

Jako první si dáme vařit vodu na těstoviny. Když se začne vařit, vmícháme do ní lžičku soli a hrnek oblíbených těstovin. 

Mezitím si na olivovém oleji dáme opéct stroužek česneku. Po minutce k němu přidáme cuketu s rajčaty a koření paprika, necháme dalších 5 minut restovat a těsně před vmícháním těstovin přidáme i nasekaný kadeřávek. 

Když se nám penne dovaří, scedíme je a vmícháme k zeleninové směsi. Tu ještě posypeme nasekaným sýrem, okořeníme ji pepřem a zjemníme hořčicí. 

Hotové penne přemístíme do oblíbené kokosové misky a pokrm si vychutnáme s kokosovou vidličkou. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení