KEŠU KAŠE S LYO BANÁNY A HREBÍČKEM

OVESNÁ KEŠU KAŠE S LYOFILOZOVANÝMI BANÁNY A HREBÍČKEM


Ovesné vločky známe asi všichni – koupíš je na každém rohu a v kuchyni se dají využít na tisícero způsobů. Věděl/a jsi ale, že oves není jediný zdroj, ze kterého lze vločky zpracovat? Dneska už je dostupné široké množství druhů od vloček rýžových přes pohankové (přirozeně bezlepkové) až po například špaldové, které využijeme v dnešním receptu.

Oblíbenou kombinaci zralého banánu s karobem zjemníme kešu mlékem a doplníme o křupavý element v podobě lyofilizovaných banánů a extra dávky kešu ořechů.
Na závěr celou tuhle parádu provoníme hřebíčkem, a tím, naši milí, uhodíme hřebíček přímo na hlavičku.

A LYO banán kešu

Budeme potřebovat:
¾ hrnku špaldových vloček
1 hrnek kešu mléka
1 lžička karobu
1 lžička hřebíčku
½ banánu
Lyofilizované banány
Kešu oříšky
Agáve sirup


Nejdřív si rozmixujeme špaldové vločky v mixéru na hrubou mouku. Tu poté přemístíme do misky a smícháme s karobem a skořicí. Směs zalijeme kešu mlékem, ve kterém jsme si nechali hodinu předem odstát propustný pytlík s hřebíčkem, aby se mléko aromatizovalo. Tento pytlík s hřebíčkem v kaši můžeme nechat louhovat i nadále přes noc – pokud pytlík nemáš, mléko jen přeceď. Pro silnější aroma je dobré hřebíček nechat louhovat co nejdéle. Ke směsi také přidáme polovinu rozmačkaného banánu.
Misku nakonec zavřeme víkem a uložíme ji přes noc do lednice. Druhý den ráno kaši přemístíme do oblíbené kokosové misky, posypeme kešu ořechy a lyofilizovanými banány, dozdobíme agáve sirupem a skořicí a můžeme podávat. Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť!

Zpět do obchodu