KOKOSOVO-RÝŽOVÁ KAŠE

KOKOSOVO-RÝŽOVÁ KAŠE

Marakuja, nebo také Passion Fruit, je exotické ovoce pocházející z tropických oblastí. Má nasládlou, lehce kyselou chuť a její křupavá semínka můžou sloužit i k ozvláštnění sktruktury všeljakého jídla. Mimo to je také velkým nakopávačem imunity, protože obsahuje spoustu vitamínu C, který navíc pomůže absorbovat i v ní obsažené železo.

Spolu s kokosem pak vytváří úžasnou souhru chutí, která tě přenese do teplých krajů na pláž k oceánu. Škoda, že jen v představách – i přesto je tahle kombinace výborná a v hlavní roli dnešního receptu. Tak se nalaď s námi.

4 Rýžová koko kaše

Budeme potřebovat

  • ½ hrnku rýžové kaše
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička kokosové mouky
  • špetka soli
  • Sladidlo dle chuti (např. agáve sirup)
  • Oblíbené ovoce – maliny, passion fruit
  • Hořká čokoláda
  • libovolné: lžíce proteinu v kokosové příchuti

Do hrnce nalijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. V ten moment do mléka za stálého míchání přidáme rýžovou kaši s kokosovou moukou, strouhaným kokosem, špetkou soli a agáve. Necháme minutku probublat a případně dle konzistence přilejeme tekutinu. 

Hotovou kaši přemístíme do oblíbené kokosové misky, ozdobíme ovocem, hořkou čokoládou a kokosem a můžeme podávat. Kokosovou lžíci do ruky a dobrou chuť! 

Zpět do obchodu