KOKOSOVO-RÝŽOVÁ KAŠE
Marakuja, nebo také Passion Fruit, je exotické ovoce pocházející z tropických oblastí. Má nasládlou, lehce kyselou chuť a její křupavá semínka můžou sloužit i k ozvláštnění sktruktury všeljakého jídla. Mimo to je také velkým nakopávačem imunity, protože obsahuje spoustu vitamínu C, který navíc pomůže absorbovat i v ní obsažené železo.
Spolu s kokosem pak vytváří úžasnou souhru chutí, která tě přenese do teplých krajů na pláž k oceánu. Škoda, že jen v představách – i přesto je tahle kombinace výborná a v hlavní roli dnešního receptu. Tak se nalaď s námi.
Budeme potřebovat
- ½ hrnku rýžové kaše
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička kokosové mouky
- špetka soli
- Sladidlo dle chuti (např. agáve sirup)
- Oblíbené ovoce – maliny, passion fruit
- Hořká čokoláda
- libovolné: lžíce proteinu v kokosové příchuti
Do hrnce nalijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. V ten moment do mléka za stálého míchání přidáme rýžovou kaši s kokosovou moukou, strouhaným kokosem, špetkou soli a agáve. Necháme minutku probublat a případně dle konzistence přilejeme tekutinu.
Hotovou kaši přemístíme do oblíbené kokosové misky, ozdobíme ovocem, hořkou čokoládou a kokosem a můžeme podávat. Kokosovou lžíci do ruky a dobrou chuť!