MATCHA-VANILKOVÁ OVESNÁ KAŠE

MATCHA-VANILKOVÁ OVESNÁ KAŠE

Matcha je zelený čaj, který je ideální v případě, když potřebujeme pořádně nabudit. Obsahuje totiž kofein, který se ale na rozdíl od kávy uvolňuje mnohem pomaleji, a tak poskytuje déletrvající energii. To zajišťují tzv. taniny, na které se kofein váže a které tělo vstřebá až během trávení. Mimo to matcha obsahuje nejvyšší známý obsah antioxidantů, takže ti nejen zvýší výkon, ale přispívá i k lepšímu zdraví! 

Samozřejmě, matcha zelený čaj může mít pro někoho trochu trpčí chuť. My na to jdem ale chytře! V kombinaci s kokosem a vanilkou vytvoří sladkou neodolatelnou chuť a navíc kaši obarví na zeleno ♥️


6 matcha vanilka oatz

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek instantních ovesných vloček
  • 1 dávka matcha čaje (2 g prášku)
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • Vanilkový extrakt
  • Oblíbené ovoce, mandlové máslo, kokosové plátky

Do kokosové misky si dáme suché ingredience – vločky, matcha čaj a protein – a pořádně promícháme. V odměrce si odměříme mléko, do kterého přidáme pár kapek vanilkového extraktu. Následně tekutinu přidáme do misky k vločkám, zamícháme dohromady a necháme 2 minuty odstát. Hladina mléka by měla mírně přesahovat vločky, po chvilce vločky mléko vsáknou. Podle libosti pak můžeme mléko dolít – záleží, jakou konzistenci kaše preferuješ. 

Nakonec kaši dozdobíme čerstvým ovocem a mandlovým máslem, posypeme kokosem a máme hotovo. Servírovat ji pak můžete s naší kokosovou lžičkou. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu