OSVĚŽUJÍCÍ VEGAN BRAMBOROVÝ SALÁT

OSVĚŽUJÍCÍ VEGAN BRAMBOROVÝ SALÁT

Bramborový salát se bezprostředně pojí s obdobím Vánoc a zimy. Já osobně jsem si ale velmi oblíbila dělat ho celoročně – když do něj nepřidáme celou sklenici majonézy a dvě klobásy, může se totiž jednat o velmi lehké a osvěžující jídlo. Stačí si jen trochu pohrát se zvolenými ingrediencemi a držet se pravidla: Pokud zkombinuju dobré věci, výsledek musí být dobrý taky!

10 vegan salát (1)

Budeme potřebovat:

  • 0,5 kg brambor
  • ¼ bulvového celeru (můžete použít i řapíkatý pro šťavnatost)
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 3 lžíce hrášku
  • Znojemské okurky + pár lžic laku
  • Veganský bílý jogurt (neslazený)
  • 1 lžička hořčice
  • Koření: černá sůl, sůl, pepř, kurkuma, lahůdkové droždí

 

Jako první důkladně omyjeme brambory a celé je dáme vařit na 15 minut, aby se uvařily skrz na skrz. Kořenovou zeleninu oloupeme a buď ji vložíme k bramborám na posledních 10 minut, nebo ji necháme vařit v dalším hrnci. 

Poté všechno scedíme a necháme vychladnout. Bramborám poté odstraníme slupku a nakrájíme se zeleninou (včetně okurek) na drobné kousky – osobně mám radši malinké kousky, ale mohou být i větší, prostě tak, jak to máš rád/a.

Nakrájenou zeleninu dáme do velké mísy, aby se nám dobře míchala. Posolíme (cca 2 lžičky soli), přidáme hrášek a můžeme přidat i pár lžic láku od okurek. Vše průběžně promícháváme. 

Pak přidáme černou sůl, která nám zajistí aroma vajíček, pepř a kurkumu pro žloutkový efekt. Nakonec směs zalijeme 150 g bílého jogurtu a lžičkou hořčice. 

A máme hotovo! Ideální je nechat salát odležet přes noc, ale samozřejmě je někdy těžké odolat! Servírovat ho můžeme i samotný v kokosové misce, protože je výborný sám o sobě. Kokosovou lžičku do ruky a můžeme jíst. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení