OVESNÁ KAŠE JAKO JAHODOVÝ KOLÁČ

OVESNÁ KAŠE JAKO JAHODOVÝ KOLÁČ

Sladká chuť jahod spolu s vůní vanilky patří k všeobecně oblíbeným kombinacím. Nejednomu se jistě vybaví  vzpomínky na letní slunečné dny, během kterých jsme si bezstarostně hráli a pochutnávali si na čerstvém ovoci ze zahrádky nebo oblíbeném jahodovém koláči s drobenkou.

Léto je možná ta tam, my se do něj ale na skok vrátíme s receptem, který zmíněný koláč velmi připomíná. V hlavní roli jsou totiž právě jahody a vanilkový extrakt. 

S čím dalším rádi jahody kombinujete vy?

6 jahoda kaše

Budeme potřebovat:

  • ½ hrnku celých ovesných vloček
  • 1 hrnek tekutiny – voda či rostlinné mléko (sójové, kokosové,..)
  • Mražené jahody
  • 1 vrchovatá lžíce jahodového proteinu (lze vynechat)
  • ¼ cukety
  • 1 datle/sirup/stéviové kapičky na doslazení
  • Vanilkový extrakt
  • špetka soli

 

Do hrnce vsypeme ovesné vločky a necháme je 2 minutky nasucho opražit. Poté je mírně osolíme, přilijeme mléko a nastrouhanou cuketu. Kaši vaříme 5 – 10 minut a průběžně doléváme vodou dle potřeby. Na závěr přidáme nakrájené jahody, jahodový protein, vanilkový extrakt a sladidlo dle chuti. 

Kaši necháme ideálně ještě chvilku odstát, aby více zhoustla. Pak ji jen přemístíme do kokosové misky, dozdobíme a můžeme podávat s naší kokosovou lžičkou. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení