OVESNÁ KAŠE JAKO BANANA CAKE 

OVESNÁ KAŠE JAKO BANANA CAKE 

Banánový chlebík je dezert, který v posledním desetiletí obletěl svět. Tepelné zpracování banánů zvýrazní jejich sladkou chuť a v kombinaci se skořicí a křupavými vlašskými ořechy vzniká neodolatelné propojení, které uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Obzvlášť, když recept vylepšíme o lžičku kokosového cukru. 

10 banana cake

Právě recept na banánový dort může sloužit jako báječná inspirace pro přípravu banánové ovesné kaše, která dokáže nenásilně navodit příjemnou podzimní atmosféru a navíc chutná prostě skvěle. Zkuste sami! 

 

Budeme potřebovat: 

  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 1 banán
  • 200 ml mléka
  • 1 bílek
  • 1 lžička skořice
  • Špetka soli
  • 1 lžička kokosového cukru
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • Hrst vlašských ořechů
  • Borůvky

 

Nejdříve si vyšleháme z bílků tuhý sníh. 

Do hrnce vsypeme vločky a necháme je 30 vteřin opražit. Poté k nim přilijeme mléko, přidáme ½ rozmačkaného banánu, skořici, špetku soli a kokosový cukr. Vaříme přibližně 5 minut za občasného míchání. Po 5 minutách plamen stáhneme na minimum a opatrně zapracujeme vyšlehaný sníh, který necháme provařit 1-2 minuty. Na závěr přidáme vanilkové aroma.

Hotovou kaši přelijeme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme druhou polovinou banánu, vlašskými ořechy a čerstvými borůvkami a můžeme podávat. Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení