OVESNÁ KAŠE JAKO BANANA CAKE 

OVESNÁ KAŠE JAKO BANANA CAKE 

Banánový chlebík je dezert, který v posledním desetiletí obletěl svět. Tepelné zpracování banánů zvýrazní jejich sladkou chuť a v kombinaci se skořicí a křupavými vlašskými ořechy vzniká neodolatelné propojení, které uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Obzvlášť, když recept vylepšíme o lžičku kokosového cukru. 

10 banana cake

Právě recept na banánový dort může sloužit jako báječná inspirace pro přípravu banánové ovesné kaše, která dokáže nenásilně navodit příjemnou podzimní atmosféru a navíc chutná prostě skvěle. Zkuste sami! 

 

Budeme potřebovat: 

  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 1 banán
  • 200 ml mléka
  • 1 bílek
  • 1 lžička skořice
  • Špetka soli
  • 1 lžička kokosového cukru
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • Hrst vlašských ořechů
  • Borůvky

 

Nejdříve si vyšleháme z bílků tuhý sníh. 

Do hrnce vsypeme vločky a necháme je 30 vteřin opražit. Poté k nim přilijeme mléko, přidáme ½ rozmačkaného banánu, skořici, špetku soli a kokosový cukr. Vaříme přibližně 5 minut za občasného míchání. Po 5 minutách plamen stáhneme na minimum a opatrně zapracujeme vyšlehaný sníh, který necháme provařit 1-2 minuty. Na závěr přidáme vanilkové aroma.

Hotovou kaši přelijeme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme druhou polovinou banánu, vlašskými ořechy a čerstvými borůvkami a můžeme podávat. Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť!

Zpět do obchodu