OVESNÁ KAŠE JAKO BANANA CAKE
Banánový chlebík je dezert, který v posledním desetiletí obletěl svět. Tepelné zpracování banánů zvýrazní jejich sladkou chuť a v kombinaci se skořicí a křupavými vlašskými ořechy vzniká neodolatelné propojení, které uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Obzvlášť, když recept vylepšíme o lžičku kokosového cukru.
Právě recept na banánový dort může sloužit jako báječná inspirace pro přípravu banánové ovesné kaše, která dokáže nenásilně navodit příjemnou podzimní atmosféru a navíc chutná prostě skvěle. Zkuste sami!
Budeme potřebovat:
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1 banán
- 200 ml mléka
- 1 bílek
- 1 lžička skořice
- Špetka soli
- 1 lžička kokosového cukru
- 1 lžička vanilkového aroma
- Hrst vlašských ořechů
- Borůvky
Nejdříve si vyšleháme z bílků tuhý sníh.
Do hrnce vsypeme vločky a necháme je 30 vteřin opražit. Poté k nim přilijeme mléko, přidáme ½ rozmačkaného banánu, skořici, špetku soli a kokosový cukr. Vaříme přibližně 5 minut za občasného míchání. Po 5 minutách plamen stáhneme na minimum a opatrně zapracujeme vyšlehaný sníh, který necháme provařit 1-2 minuty. Na závěr přidáme vanilkové aroma.
Hotovou kaši přelijeme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme druhou polovinou banánu, vlašskými ořechy a čerstvými borůvkami a můžeme podávat. Kokosovou lžičku do ruky a dobrou chuť!